Uitverkoop en lezing in KinderBoekenHuis

WINSUM In het laatste weekeinde van februari staan opnieuw tal van activiteiten op het programma in het Winsumer KinderBoekenHuis. Op zaterdag 24 februari wordt het pand aan het Kerkpad van 12 tot 16 uur omgetoverd tot een ‘markthal’ waar kinderboeken, oude schoolboekje, stripboeken, oude schoolplaten, dvd’s en cd’s worden verkocht. De toegang is gratis.

Verkocht worden onder meer – verse aanvoer! – bekende en gewilde boekenseries als De Kameleon, Arendsoog, en Pinkeltje en de stripwereld is ruim vertegenwoordigd met onder andere Donald Duck (losse exemplaren en gebonden jaargangen), Heer Bommel, Kapitein Rob, Lucky Luke etc.Ook import cd’s (collectors items) van onder meer The Rolling Stones, Bob Dylan, U2, Beatles en Bruce Springsteen worden aangeboden. Behalve deze bijzondere cd’s gaan ook dvd’s met live-opnamen van bekende popgroepen in de verkoop. ‘Gewone’ cd’s (pop, rock of blues) worden verkocht tegen een prijs die ligt tussen de drie en zes euro.

Een dag later en wel op zondagmiddag 25 februari (vanaf 15 uur) staat de tweede van een serie lezingen in het KinderBoekenHuis op het programma. Deze wordt verzorgd door de Winsumer historicus Romke Visser onder de titel ‘Als ich ein kleiner Junge war’: de pedagogiek van Erich Kästner (1899-1974) . Kästner behoort tot de meest gelezen schrijvers van kinderboeken in de twintigste eeuw, die als voorloper kan worden beschouwd van Astrid Lindgren en Annie M.G. Schmidt. Hij was een van de eerste kinderboekenschrijvers die de persoonlijkheid van zijn hoofdrolspelers, vaak kinderen in hun (pre)pubertijd, “van binnenuit” beschreef. De moraal van zijn verhalen is duidelijk: kinderen voelen zelf heel goed het verschil tussen goed en kwaad. Centrale aandacht zal worden besteed aan enkele van zijn bekendste werken, waaronder Emil en zijn detectives (1929), Emil en de drie tweelingbroers (1935) en De vliegende klas (1933).

Geïnteresseerden kunnen zich per mail opgeven ([email protected]) of telefonisch (0595443663). De kosten van de lezing zijn € 7,50 per persoon (inclusief koffie en thee). Meer informatie op de website van het KinderBoekenHuis (www.kinderboekenhuis.eu).

Cookieinstellingen