Mozaïekbank aangeboden aan dorp Den Andel

Foto: Persbericht Noordewier

DEN ANDEL – Op maandag 23 april heeft schoolbestuur Lauwers en Eems een mozaïekbank aangeboden aan het dorp Den Andel.

In 2015 heeft obs De Holm in Den Andel zijn deuren moeten sluiten en is toen gefuseerd met obs Mathenesse in Rasquert. Samen zijn zij verder gegaan onder de naam obs Noordewier. Toen is het idee ontstaan om het dorp een cadeau te geven, een plek voor kinderen in Den Andel om samen te komen. Zo is de keuze gevallen op een mozaïekbank. De bank is geplaatst in speeltuin ‘de Berebult’. De kinderen van de bovenbouw van obs Noordewier hebben mooie ontwerpen  gemaakt voor de bank.Deze tekeningen zijn door bureau het Wilde Oosten omgezet in mozaïeksteentjes en zo verwerkt op de bank.

Maandag, 23 april heeft directeur bestuurder A. Fickweiler, na een korte speech, de bank aangeboden aan het dorp Den Andel.  Jan Rademaker, oud directeur van obs De Holm heeft namens het dorp de bank in ontvangst genomen. De leerlingen van groep 6,7 en 8 van obs Noordewier waren hierbij ook aanwezig. Zij mochten de bank onthullen en het doek van de bank afhalen.

Vervolgens konden de mensen uit het dorp en de genodigden onder het genot van een hapje en een drankje de bank bewonderen. Dit kon allemaal mogelijk gemaakt worden door een subsidie van Loket leefbaar Groningen en Kansrijk Groningen.

Cookieinstellingen