Dierendag 2018: Blacky heeft zijn warme mand gevonden

Foto:

Bedum – Als een zwart hoopje ellende werd Blacky in Roemenië gevonden in hagelwitte sneeuw. Rillend, trillend van de kou, waarschijnlijk mishandeld en aan zijn lot overgelaten.Tot zijn geluk werd hij ternauwernood gered door mensen van een organisatie die zich bekommeren over dit soort mishandelde,  verwaarloosde en afgedankte honden.

Bij de organisatie zijn veel landen betrokken. De eerste opvang vindt in Roemenië plaats. De opgevangen honden worden onderzocht, ingeënt, gechipt en op krachten geholpen. Na deze eerste opvang gaan ze op transport naar betere oorden en baasjes. Blacky kwam in Dierencentrum Friesland terecht en had enorm geluk dat een stel uit Bedum een hond zochten.

Zijn baasje Kevin: “Wij hadden bij mij thuis een hond, maar omdat er gezinsleden allergisch waren, moest hij weg. Ik heb altijd een hond willen hebben. Mijn vriendin is wat gaan rondzoeken op het internet en na een paar mooie plaatjes en verhalen, leek het haar ook heel leuk. Vervolgens zijn we bij een aantal asiels langs geweest om ons te oriënteren. Blacky is onze eerste hond en we vonden dat we zonder ervaring niet een heel moeilijke huisgenoot moesten uitzoeken. Dat was niet goed voor de hond, maar ook niet voor ons.”
Bazin Samantha vervolgt: “We kwamen bij Dierencentrum Friesland uit. Daar gaan ze heel goed met honden en mogelijk toekomstige baasjes om. Je kunt kennismaken met de honden en er mee wandelen. Blacky sprong er gelijk bovenuit, dat koppie!!
Hij was gelijk zo enthousiast, ook naar ons toe. En toen hij ook nog een botje pikte, was het duidelijk,  Blacky was leuk en zou goed bij ons passen. Hij reageerde ook heel goed op ons.
Blacky is een Roemeense straathond, een goedzak, een allemansvriendje. Soms wat angstig, terughoudend en aftastend, vooral bij vreemde mensen, dieren en dingen. Dan zie je dat hij als klein manneke toch heel veel meegemaakt heeft. Hij vindt het geweldig om rond te rennen, vooral in het bos of op Lauwersoog. We zijn niet echt consequent, Blacky is meer een vriend. We letten nu wel op zijn gewicht, hij is iets te zwaar.”
Dierendag: “We hebben ook nog twee katten. De dieren krijgen vandaag allemaal wat extra’s en Blacky is getrakteerd op een lekkere, lange wandeling.

 

Cookieinstellingen