Verkiezingscampagne wordt feller

Foto: Curle & Line COMMUNICATIONS
HET HOGELAND – De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van Het Hogeland verliep, zeker gezien de belangen, tot nu toe een beetje tam.
Donderdag werd er eigenlijk voor het eerst wat feller aan de bel getrokken.
Pestherrie
GemeenteBelangen Het Hogeland maakte haar route voor aanstaande zaterdag bekend: “Aanstaande zaterdag gaat de campagne karavaan van Gemeente Belangen Het Hogeland weer op pad. De route voert langs Adorp, Sauwerd, Noordwolde, Zuidwolde en Bedum. Gemeente Belangen nodigt iedereen uit voor een leuke gadget of een goed gesprek.”
De kans dat er iemand van de PvdA Het Hogeland langs gaat, is gezien het volgende bericht op Twitter, erg klein: “Als jullie ergens actie voeren wil je dat dan niet doen met zo’n pestherrie als gemeentebelangen vandaag op de markt van Leens?
Ik heb ze gezegd dat ik met zo’n geluidsvervuiling zeker nooit op GemeeĊ†teBelangen zal stemmen.”
De Tirrel prestigieus project
De Partij nam ook de VVD even apart:
“VVD Het Hogeland wil prestigieuze projecten zoals de Tirrel zonodig schrappen”, aldus Ommelander. Kan niet meer en al zou het kunnen, hoe durf je een op inclusie- gericht project een prestigieus project noemen. #stoer en #populistisch doen van #VVD.”
Ook bij het CDA waren de uitspraken van de VVD slecht gevallen. De Christen Democraten van Het Hogeland :
“VVD- Winsum heeft in december 2017 ingestemd met de realisatie van de Tirrel . Nu een geldverslindend prestige project volgens VVD- Het Hogeland? Hoezo betrouwbaar bestuur en beloftes nakomen. Prachtig project dat CDA zal steunen.”
VVD Het Hogeland kwam met de volgende tegenreactie:
“We zijn er zeker niet op tegen! Het is een goed project. Maar je moet wel realiseren dat dergelijke projecten ten grondslag liggen van een verhoging van de gemeentelijke belastingen. Steun moet je kunnen verantwoorden. Dat zijn we verplicht naar de belastingbetaler.”

Reacties