De avonturen van de Barrel Challengers uit Warffum 4

WARFFUM/ SCANDINAVIË  – Voor de vier Warffumers, Riëtte, Koos, Hareld en Froukje stond maandag de rit van Turku naar Oula (Finland) op het programma. Op papier een rit van 619 kilometer die in iets meer dan zeven uur zou kunnen worden afgelegd.  Oulu ligt aan de monding van de rivier Oulujoki aan de Botnische Golf. Oulu is de op vijf na grootste gemeente en het vierde stedelijk gebied van het land. Oulu is de enige grote stad in de noordelijke helft van Finland en geldt daarom als ‘hoofdstad van het Noorden’.
Het liep even anders. Het had behoorlijk gesneeuwd en de wegen waren verraderlijk glad. Er vonden veel glijpartijen plaats, zelfs een volgauto van de organisatie belandde naast de weg. Boeren met trekkers haalden de barrels, bij temperaturen van -25°, uit de greppel.
Tanken was ook een hele onderneming in verband met bevriezing.
Na een 12 uur!!! durende barre tocht waren de vier avonturiers doodmoe en wilden zo snel mogelijk naar bed. Het ging even anders, er bleek er geen sleutel te zijn van het appartement dat vooraf besproken was. “Zwoit brak ons oet”: schrijft Froukje, maar na een hoop gedoe, kwam het uiteindelijk goed.
De grote vraag voor vanmorgen:  “starten de barrels dinsdagochtend wel weer? De temperatuur daalt ’s nachts naar waardes onder de – 25°!! Maar Warffumers laten zich niet zomaar uit het veld slaan. Provisorisch zijn er straalkacheltjes in de barrels gehangen. Op hoop van zegen!!!
Wordt vervolgd…!!!!

Reacties