Mooie stekjes in Hornhuizen

HORNHUIZEN – Afgelopen zaterdag vond onder een heerlijk voorjaarszonnetje de jaarlijkse stekjesmarkt van Hornhuizen plaats. Het terras van dorpscafé Wongema zit vol met zonaanbidders die genieten van een hapje en drankje. “Kijk eens wat ik gescoord heb” roept een vrouw die uit de snuffelschuur komt, naar haar vriendinnen terwijl ze een jurk toont. Het kleurige kledingstuk valt zichtbaar in de smaak en twee vriendinnen verruilen hun plekje in de zon direct in om ook te gaan snuffelen.

Onder het gedrukt houten tongewelf van de kerk zijn allerlei snuisterijen uitgestald en is een verlotingsboom ‘geplant’. De boom hangt vol met lootjes die corresponderen met leuke prijsjes op de tafel.

In de kerktuin staan stekjes te wachten op nieuwe aarde en groene vingers. Kinderen prijzen hun spulletjes aan, moeders letten op de koopwaar als er even gespeeld moet worden.

De opzet van de stekjesmarkt in Hornhuizen is simpel: De inwoners van Hornhuizen stekken stekjes, bakken taarten en ruimen de zolder op. De waren worden verkocht en  met de opbrengst worden mooie dingen voor het dorp gerealiseerd.
Twee dames uit Tilburg zijn toevallig in Hornhuizen beland. “We vallen met onze neus in de boter, wat een gezelligheid en wat een heerlijk zonnetje. We hadden eigenlijk geen idee wat Groningen ons zou brengen, maar wat heb je hier geweldige vergezichten en prachtige stekjes.”

Reacties