Kippenvel in de 12Hoven bij Grunnens Laid 

Foto:
WINSUM – De laatste stoel in de Kapschuur van de 12Hoven was bezet. Bewoners, personeel, omwonenden en het bijna voltallige college van Burgemeester en wethouders sloten een muzikale middag af met het Grunnens Laid.
Voor de eerste noten uit de accordeon de ruimte vulden keken veel bewoners met vaak lege ogen in het bleke gelaat naar de ongewone drukte, maar op het moment dat het Grunnens Laid werd ingezet gebeurde er iets geweldigs. Ogen straalden trots, gezichten fleurden op, sommigen stonden, hoe moeizaam dan ook, op uit de stoel en de zo bekende woorden werden herkend, opgepakt en met kracht en volume meegezongen. Kippenvel!!
Een mevrouw loopt achter haar rollator vanuit de Kapschuur naar haar afdeling. “Wat was dat mooi, hè?”: vraag ik. “Wat bedoelt u?”: is het zacht uitgesproken antwoord. “Het Grunnens Laid zingen”: zeg ik vriendelijk. “Daar ben ik niet geweest!”
De vriendelijk ogende mevrouw schuifelt verder. Ik moet even een brok wegslikken, maar het waren in ieder geval twee mooie minuten.
Tekst: Cees van de Meent

 

Reacties