Zullen we dit mooie mens met z’n allen aan een ‘normaal’ leven helpen

Foto:
HET HOGELAND – Soms krijgen we op de redactie een bericht dat er erg inhakt. Zo ook de hulpkreet van Anniek, een 24-jarige inwoonster van Winsum. Anniek heeft zodanig last van angststoornissen en paniekaanvallen dat ze niet ‘normaal’ kan functioneren en door haar ‘ziekte’ een geïsoleerd leven leidt.
Verslaggever Cees van de Meent bezocht Anniek een paar keer en kwam onder de indruk van dit mooie, jonge mens dat buiten de maatschappij dreigt te geraken.
Inmiddels is Anniek al 16 lange jaren van behandeling naar behandeling gegaan zonder gewenst effect en leeft ze haar dagen in angst en paniek!
maar … er glooit een beetje hoop aan de uitzichtloze horizon.
Anniek komt in aanmerking voor een hulphond. Een hond die haar leven kan veranderen. Een hond die zo getraind wordt dat hij/zij in staat is om een signaal af te geven, waardoor Anniek actie kan gaan ondernemen en veel paniekaanvallen kunnen worden voorkomen.
Er is echter een probleem, een financieel probleem: Anniek moet de opleiding zelf betalen en deze kost 18.000 euro. Anniek heeft daarvoor een crowdfunding opgezet en legt in het bijgevoegde interview uit wat de bedoeling is.
HogelandNieuws heeft inmiddels een aantal mensen om raad gevraagd en gaat zich inspannen om met WMO- deskundigen naar oplossingen te zoeken. Het is belangrijk dat er geld binnenkomt via de crowdfunding om Anniek op weg te helpen.
We vragen het niet vaak, maar geef deze jonge vrouw kans op een ‘normaal’ leven. Stort via de volgende link wat geld en, misschien wel net zo belangrijk, deel dit bericht. Bij voorbaat dank!!

Reacties