Wie kan Levi en zijn ouders helpen in de strijd tegen leukemie? 

Foto:

HET HOGELAND – Vorig jaar maart gingen de ouders van Levi, inwoners van Uithuizen, toch maar even naar de huisarts. De kleine Levi was de laatste maanden vaak een keer ziek. Eerst werd er gedacht dat het aan de tijd van het jaar lag, maar toch maar even heen, want de kleine was eigenlijk nooit ziek. De arts vond dat er bloed geprikt moest worden.

Mama Rosa: “Dezelfde dag werden we gebeld dat we met spoed naar het UMCG moesten voor een bloedtransfusie. Levi’s Hb. was heel erg laag.
Toen is het balletje gaan rollen. Er werden verschillende bloedonderzoeken gedaan en ze kwamen er al snel achter dat het leukemie was. Dit was zo afschuwelijk, alleen het ergste kwam nog. We werden gelijk naar Utrecht gestuurd, het Maxima-centrum. Daar kunnen ze meer onderzoeken doen om vast te stellen welke soort leukemie Levi heeft. Uit een beenmergpunctie bleek het om JMML te gaan, een hele zeldzame vorm van leukemie, die 0 tot 1 x per jaar voorkomt. Het enige redmiddel was een beenmergtransplantatie.” Na maanden wachten en heel veel onderzoeken verder werd er een goede match gevonden en na een zwaar traject met een hele zware kuur en zes weken in isolatie kreeg Levi zijn beenmergtransplantatie. Het leek goed te gaan en Levi mocht naar huis.
Mama Rosa:“Het ging allemaal redelijk goed, maar enkele weken later kreeg Levi last van transplantatieziekte. Het was een vreselijke tijd met heel veel pijn in zijn buik.”

Het kleine manneke moest weer zes weken in isolatie doorbrengen, mocht weer naar huis om enkele weken later weer opgenomen te moeten worden, weer transplantatieziekte, weer werd de donor afgestoten.” 

Mama Rosa: “Drie weken later mochten we weer naar huis. Omdat er zolang medicijnen tegen afstoten gebruikt waren, kregen we te horen dat zijn eigen cellen weer terug zijn gekomen. Dat betekende dat hij weer opnieuw een beenmergtransplantatie moet ondergaan, afschuwelijk!”

Levi en zijn ouders wachten nog steeds op een geschikte donor.
Mama Rosa: “We zijn nu bijna een jaar verder en hebben ons kunnen redden, alleen heb je soms een beetje extra hulp nodig, ook al wil je dat liever niet. Er zijn nou eenmaal extra kosten waar je niet onderuit komt. Daarbij komt ook nog, dat we niet weten hoe de toekomt er uit ziet, de kans dat alles goed gaat is 40%. 

Als u dit leest willen wij u vragen om iets te doneren, u kunt helpen om Levi’s leven te redden of in ieder geval draaglijker te maken. Bij voorbaat heel veel dank. Liefs Levi en zn papa en mama.”

Doneren (ook kleine bedragen zijn erg welkom) kan via de volgende link https://getfunded.nl/doPayment/9232-levi-zijn-strijd-tegen-leukemie-jmml

Reacties