Nood breekt wet, blog wethouder Marc Verschuren

Foto: WinsumNieuws

Blog wethouder Marc Verschuren, 1 februari 2017

In Winsum is het de ongeschreven regel dat alle wethouders bij elke raadsvergadering aanwezig zijn. Ook als er geen onderwerpen van je eigen portefeuille op de agenda staan word je geacht de volledige vergadering aanwezig te zijn. Dat zijn soms lange avonden die, naast luisteren wat er allemaal gezegd wordt, door mij gevuld worden met wat leeswerk. Ik krijg tijdens die vergaderingen wel veel respect voor ons publiek, want een paar uur luisteren naar niet altijd de meest doorwrochte betogen of spannende debatten kost veel energie en concentratie.

Aanstaande dinsdag 7 februari ben ik niet bij de raadsvergadering terwijl ik wel zou kunnen. Een unicum, maar we vinden dat bestuurlijk Winsum niet kan ontbreken bij de demonstratie tegen de aardgaswinning in Groningen. Nood breekt wetten en de nood is hoog. Nog steeds knokken mensen voor een reële schadevergoeding of überhaupt erkenning van de schade. Nog steeds heeft de NAM een vinger in elke pap. Nog steeds pakt de rijksoverheid haar verantwoordelijkheid niet en het ergste is dat de onzekerheid blijft en groeit. 5 jaar na de klap van Huizinge is er nog veel dat beter moet. Maar we moeten het wel zelf oppakken, anderen doen dat niet voor ons. Daarom is het van groot belang dat we dinsdag 7 februari met zoveel mogelijk mensen laten zien dat het anders moet. Om die reden hebben we in het college besloten om te breken met de wet van aanwezigheid. Mijn stoel zal leeg blijven tijdens de raadsvergadering, want ik sta om half acht op de Vismarkt in Groningen en ik hoop daar een groot aantal inwoners van onze gemeente te zien.

Laatste nieuws

Dinsdag 31 januari hebben een paar raadsfracties tijdens hun vergadering besloten dat ze liever gaan demonstreren dan vergaderen op 7 februari. Het kan dus maar zo zijn dat een aanzienlijk deel van het college en de raad mee gaan doen aan de fakkeltocht en de raadsvergadering verplaatst wordt. Als dat zo is zal het op de site van de gemeente aangegeven worden.

https://www.facebook.com/events/575589459311368/

Cookieinstellingen