Blog wethouder Marc Verschuren, 30 mei 2018

Foto: WinsumNieuws

Wethouder Verschuren staat stil bij overlijden van Carla van der Woude in zijn column: ‘Zomaar een week?’

De afgelopen week was voor mij een drukke week. Veel overleggen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Een prachtig ambt, dat wethouderschap zoals collega Blok het in zijn laatste blog noemde. In de afgelopen week heb ik gesproken met statushouders uit Eritrea, een 3d- model van de Tirrel bekeken, veel met collega’s overlegd, een presentatie tijdens een lunchbijeenkomst op het provinciehuis gehouden en vervolgens op zaterdag de open deuren dag in mijn eigen dorp Den Andel geopend.

Tot zaterdagavond was het een redelijke standaard week met een aantal leuke, opvallende zaken. En dan krijg je ’s avonds een appje en ziet de wereld er ineens anders uit. Van de directeur bedrijfsvoering van de gemeente Winsum kreeg ik het bericht dat Carla van der Woude op de leeftijd van 44 jaar onverwacht was overleden. Carla, al jaren medewerkster van de gemeente, was altijd bezig met evenementen, vergunningen en handhaving. Ze was ook onze marktmeester en buiten werktijd was ze intensief bezig met allerlei sporten, vooral wielrennen. Evenementen als “the healthy ageing tour” waren voor haar perfect. Dan kon ze werk en hobby prima combineren. Carla, die geregeld bij het secretariaat zat en goed tegen een grapje kon en absoluut niet om een weerwoord verlegen zat, is er ineens niet meer….

Een droevig einde van een week die daardoor niet zo maar een week werd, maar een droevige week. Maandag begon de werkweek met een korte herdenking in de raadszaal om als medewerkers het verdriet te delen en vooral het ongeloof. Zo plotseling, zo jong.

Aanstaande vrijdag nemen we definitief afscheid van haar.

Ik wens al haar vrienden , familie en collega’s heel veel sterkte.

Reacties