Armoede neemt toe: voedselbank Baflo raakt door voorraden heen

BAFLO – Het bestuur van de Voedselbank Het Hogeland te Baflo doet een noodoproep. De organisatie raakt door de toenemende armoede door de voorraden heen.
De voedselbank doet een dringende oproep aan de burgers van de gemeenten Winsum, De Marne en Eemsmond…

BAFLO – Het bestuur van de Voedselbank Het Hogeland te Baflo doet een noodoproep. De organisatie raakt door de toenemende armoede door de voorraden heen.

De voedselbank doet een dringende oproep aan de burgers van de gemeenten Winsum, De Marne en Eemsmond in actie te komen om de voedselbank te voorzien van conserven (groente, vis, vlees,vruchten of soep), aardappelpuree, vers fruit en verse groente, broodbeleg, zoals hagelslag, pindakaas, jam en boter,  douchegel, douchezeep, shampoo, tandpasta en tandenborstels,  rijst of pasta, droge mixen zoals pastasaus, spaghettimix, bami mix, nasi mix, koffie, thee, suiker, babyproducten, waaronder babyvoeding en luiers in de maten 1 t/m 6.

De voedselbank aan de Tinallingerweg 2 in Baflo is voor het brengen van voedsel elke woensdagmorgen open van 09.00 tot 12.00 uur. Het telefoonnummer is 06-10440763.

Om aan de steeds maar toenemende vraag te kunnen voldoen is de voedselbank nu al twee keer per maand open. ”Zo’n 145 gezinnen doen dan een beroep op de voedselbank en de criteria zijn streng en worden adequaat gecontroleerd”, vertelt  voorzitter Lub Snijder. “De aanvoer vanuit de landelijke organisatie van voedselbanken loopt helaas terug in kwaliteit en kwantiteit, waardoor wij steeds vaker onze reservevoorraden moeten aanspreken om toch een verantwoord voedselpakket te kunnen samenstellen. Die voorraden worden steeds minder. Onze schappen raken leeg.

Wij weten dat heel veel particulieren, supermarkten, bedrijven, kerken en andere organisaties onze voedselbank een warm hart toedragen. Daarom durven wij nu deze oproep te doen om ons uit deze crisis te helpen, zodat wij de mensen die nog nauwelijks iets hebben, weer snel een fatsoenlijk voedselpakket kunnen aanbieden om het hoofd boven water te houden”.

#noorderkrant

Cookieinstellingen