Juwelier Marcel Pannekoek pakt veelpleger na achtervolging

Foto:

Ordinaire veelpleger legt het af tegen spits van VIBOAOmstreeks 12.00 uur vanmiddag heeft juwelier Marcel Pannekoek na een wilde achtervolging een zogenaamde veelpleger van diefstallen bij juweliers gepakt.

Juweliers in de driehoek Assen-Leeuwarden-Bedum houden elkaar op de hoogte van diefstallen uit hun juwelierszaken.
De afgelopen tijd was er aandacht voor een bepaald persoon. Deze persoon werd verdacht van diefstal in een aantal zaken.
Vanmorgen werd de verdachte gesignaleerd in Bedum, bij juwelier Van de Ark. Van de Ark bracht Juwelierszaak Pannekoek op de hoogte van het bezoek en sprak zijn vermoeden uit dat de verdachte ook wel eens in Winsum zou kunnen opduiken.
Juwelier Marcel Pannekoek keek dan ook niet geheel verbaasd op dat de verdachte zijn zaak binnenstapte en vroeg of hij wat gouden sieraden mocht zien.
De man was zeer verbaasd dat Marcel antwoordde dat hij geen goud in huis had omdat hij maar een kleine voorraad heeft.
De man verliet daarop de juwelierszaak en liep over de Boog richting de Bruna, achtervolgd door Marcel Pannekoek, die inmiddels de politie gewaarschuwd had en de verdachte in het oog wilde houden.
De verdachte kreeg Marcel in de gaten, versnelde de pas en vluchtte de Havenstraat in richting Golden House.
Vervolgens rende de verdachte ervan door maar wist natuurlijk niet dat hij achtervolgd werd door de razendsnelle spits van VIBOA 1.
De achtervolging ging door straten, tuinen en over parkeerplaatsen tot het leek alsof de verdachte ontkomen was.
Op het kleine parkeerplaatsje in de Wigbolt Ripperdastraat keek Marcel Pannekoek in de geparkeerd staande auto’s en zag de verdachte plat op de voorstoelen liggen in één van de auto’s.
Marcel Pannekoek probeerde de man staande te houden maar deze gaf vol gas om vervolgens luttele seconden later te worden aangehouden door de inmiddels gearriveerde politie.
Cookieinstellingen