Regels, regels, regels

Je kunt nog zoveel aan promotie doen, maar tegen de ambtenarij is haast niet op te boksenVan alle kanten komen de berichten: de gemeente wil meer aan toerisme doen, Waddenland, t Hoogeland, afspraken tussen gemeentes, een burgemeester met toerisme in de portefeuille, Promotie Winsum met fantastische evenementen, mooi aangeklede terrasjes.

Pieterpadlopers zijn lovend over de voorzieningen en met de komst van de nieuwe eigenaren van De Gouden Karper is er voor iedere toerist een mooie keuze tussen de tosti en de biefstuk. Met z’n allen worden we daar beter van en vooral bij mooi weer, zoals de afgelopen week is er meer leven op het Dorpsplein.
De Horeca-ondernemers doen hun uiterste best en lopen te stralen wanneer de terrassen uitpuilen.
Aan het water zitten vinden mensen altijd mooi en gezellig en na een aantal keren een tafel en stoel op de steiger te hebben geweigerd, plaatste cafe J en A twee kleine tafeltjes met bij ieder tafeltje twee stoelen.
Gezellig!!!!
Gisterenmiddag verschenen er twee ambtenaren van de gemeente Winsum, banjeren over het terras naar het cafe, legitimeren zich niets eens en verordonneren het aanwezige personeel om het terrasmeubilair te verwijderen. Het is immers grond van de gemeente en de regel is dat je niet op grond van de gemeente mag gaan zitten. Regels zijn regels!!
Ik vraag me weleens af wat zo´n ambtenaar zegt wanneer hij thuis komt en zijn partner vraagt of hij nog wat nuttigs heeft gedaan. “Ja, ik heb een ondernemer op de regels gewezen, hij had tegen de regels in zomaar twee kleine tafeltjes met vier stoelen op de steiger geplaatst, goed he”
Maar goed: regels zijn regels en er staat nergens dat daar enig rek in moet zitten
Cookieinstellingen