PLAN WINKELCENTRUM OBERGON TER INZAGE

“winkelhart”?? in Winsum krijgt een stevige impuls

Vanaf 30 juli ligt het ontwerp bestemmingsplan voor de vernieuwing van winkelcentrum Obergon in Winsum ter inzage, samen met een plan voor de inrichting van de openbare ruimte eromheen. Het winkelcentrum wordt uitgebreid en ondergaat een volledige facelift. Op donderdag 21 augustus is er een informatieavond voor omwonenden en andere belangstellenden. Deskundigen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.
Uitbreiding
De supermarkt in het winkelcentrum wordt groter en het hele complex plus de ruimte eromheen krijgt een opknapbeurt. Het Obergoncomplex wordt in noordelijke richting uitgebreid. Daarbij wordt de doorgang tussen beide hoofdgebouwen dicht gebouwd. Een deel van de nu leegstaande winkelruimte komt bij de supermarkt, de rest krijgt nog een andere invulling. 
Facelift
De openbare ruimte rondom het winkelcentrum ondergaat een ware facelift. Zo komen er betere parkeermogelijkheden en wordt het voorterrein langs het water aantrekkelijker gemaakt. Er blijft ruimte voor de weekmarkt. Het huidige basketbalterrein wordt voor een deel parkeerterrein en voor een deel een speelplek met pannakooi. Hierover is nauw overleg met de gebruikers, Stichting Speelweide Obergum-Noord en de jongeren van de Jongerenontmoetingsplek. De jongeren gaan zelf aan de slag met het vernieuwen van hun eigen ontmoetingsplek. 
Beheerder CRES heeft het uitbreidingsplan laten maken, de gemeente Winsum maakte een passend inrichtingsplan voor de openbare ruimte rondom het winkelcentrum. Met de uitvoering van het uitbreidingsplan en de herinrichting van het omliggende gebied, in combinatie met de nieuw ingerichte Onderdendamsterweg, krijgt het winkelhart in Winsum een stevige impuls.
Ter inzage 
Vanaf 30 juli 2014 tot en met 9 september 2014 ligt het ontwerp bestemmingsplan Winsum-Dorp Winkelcentrum Obergon (NL.IMRO.0053.BPWI2014INBR1-OW01) voor iedereen ter inzage bij het Klantcontactcentrum van de gemeente, op www.winsum.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. 
Informatieavond 
Op donderdag 21 augustus kunnen omwonenden, maar ook andere belangstellenden, de plannen bekijken in het gemeentehuis en hun vragen stellen aan deskundigen die dan aanwezig zijn. De informatieavond wordt gehouden tussen 20.00 en 21.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. 
Naar verwachting zal de raad het bestemmingsplan in oktober of november 2014 behandelen. Na groen licht van de raad kan de uitbreiding van het winkelcentrum en de inrichting van de openbare ruimte in 2015 worden gerealiseerd.
Cookieinstellingen