Prachtige WielerRonde van Winsum

Mooie en terechte  winnaar: Peter Merx uit Warfhuizen

Een glunderende Peter Merx uit Warfhuizen kan het nog maar moeilijk bevatten, hij is de winnaar van de Ronde van Winsum. “Deze ronde wilde ik zo graag een keer winnen, ik was er al een paar keer dichtbij en nu is het eindelijk gelukt. Richard Beerenboom appte me vanmiddag en drukte me op het hart om volle bak te gaan en als het dan ook nog lukt, de benen goed zijn, dan is dat echt super. Ik zat gelijk goed in de koers en op het moment dat ik Adri Lindeman zag demareren, besloot ik in het wiel te springen. Bert-Jan Lindeman was eigenlijk de te kloppen man vanavond, maar ik dacht dat hij niet achter zijn broer aan zou gaan rijden. Er sloten nog vier renners aan en met z’n zessen bouwden we geen grote voorsprong op maar het bleef steeds wel constant. Het was dit best een selectief rondje, het vals plat hier (Geert Reinderstraat, red.) ging aardig in de benen zitten, maar gelukkig konden de achtervolgers niet terugkomen. Man, wat ben ik blij, ik hoop dat deze overwinning ook moraal geeft voor 13 en 14 september wanneer we een meerdaagse koers rijden in Usquert.”
Peter gaf hiermee een prima samenvatting van de prachtige koers, een koers waarvan je als organisatie alleen maar van kunt dromen.
Binnen een aantal ronden ontstond er een kopgroep van zes renners: Niels Potze, Rutger Vos, Adrie Lindeman, Floran Bathoorn, Gyasi Sulvaran en uiteindelijke winnaar Peter Merx. 
Al snel had het zestal een voorsprong van rond de dertig seconden. Uit het peloton kwam reactie van drie renners, waaronder favoriet Bert-Jan Lindeman, die de laatste tijd zege na zege binnenhaalde, waaronder het districtskampioenschap dat verreden werd in Baflo.
Vele rondes schommelde de voorsprong van het zestal op de drie tussen de 20 en de 30 seconden, maar ook het peloton bleef op 50 seconden constant doorjagen.
Toen het spel echt op de wagen ging, vergrootte de inmiddels vijf koplopers (Floran Bathoorn kon het hoge tempo niet langer volhouden) de voorsprong tot 50 seconden op de achtervolgers en het was duidelijk dat ereplaatsen tussen de vijf zouden worden verdeeld.
Met nog zes ronden te gaan plaatste Adri Lindeman een splijtende demarrage die alleen gepareerd kon worden door Gyasi Sulvaran en Peter Merx, de drie reden weg van hun medevluchters.
In de laatste ronde was er een spervuur van demarrages, die van Merx was prima getimed en vol venijn, hij passeerde alleen de finishlijn, de andere twee kwamen niet op de foto,  Lindeman werd tweede en Sulvaran  derde.
Rondemiss Kimberley de Graaf uit Winsum (finaliste bij de Miss Noorden-verkiezing in Roden volgende maand) deelde de bloemen, kussen en beker uit.
De organisatie was vlekkeloos, vele vrijwilligers bemanden kruispunten en oversteekplaatsen, het geluid en de jurywagen werden verzorgd door het bedrijf van Richard Beerenboom SPORTSCOM.
Al met al een prachtige koers, goede weersomstandigheden en een mooi, selectief parcours. 
Enig minpuntje, vaak gehoord langs het parcours, het ontbreken van een z.g. dikke banden koers, misschien dat de organisatie dat voor volgend jaar kan meenemen. 

Cookieinstellingen