Weer dodelijk ongeval op onbewaakte spoorwegovergang

24-jarige bestuurder uit de gemeente Eemsmond komt om het leven door botsing met treinVanmiddag rond het middaguur vond er weer een ongeval met dodelijke afloop plaats op de onbewaakte spoorwegovergang aan de Vosseweg te Winsum. In april van dit jaar kwam op dezelfde overgang de heer Torrenga om het leven. Dat ongeval gebeurde in dichte mist.

Vanmiddag was het helder weer en het is ook een raadsel hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden. De politie stelt een onderzoek in.
Vast staat dat een 24-jarige man uit de gemeente Eemsmond met zijn auto met daarachter een veewagen op de overgang op de trein Winsum – Groningen is gebotst.
De auto kwam daarbij in het water terecht. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De traumahelicopter kwam nog ter plaatse maar hulp kwam te laat.
In de trein zaten meer dan 40 personen waarvan er één lichte verwondingen heeft oplopen.
Vrijgekomen kalveren liepen verdwaasd door het weiland. Een aantal andere  dieren heeft de klap niet overleefd of raakten gewond.
WinsumNieuws sprak met twee reizigers uit de trein. Met tranen in de ogen vertelden deze twee jonge mensen dat er een hevige klap hoorbaar was, dat er glasgerinkel te horen was en dat de veewagen langs de trein zeilde. De erg geschrokken kinderen werden opgehaald door hun ouders, die zich verder over hen ontfermden. 
De treinreizigers zijn per bus verder vervoerd.
Camerawerk en montage: Douwe Jelle Titsing
Verslag : Cees van de Meent

http://www.youtube.com/watch?v=
0PvZrb29CeM
Cookieinstellingen