Katsu Gala 2014 groot succes

Organisatie kan terugkijken op prima avond

Katsu Gala 2014 groot succes
Een prachtig aangeklede zaal, sfeervolle verlichting, overzichtelijke ring en goed gekozen partijen zijn maar een aantal elementen die het Katsu Gala 2014 tot een groot succes maakten.
Tel daarbij op de topringscheidsrechters Nico Gordeau en Gilbert Cleveringa, het professionele omroepen van speaker Haiko Nicolay, de ontvangst in de entree, het medisch team, de hulpvaardige vrijwilligers en de aanwezigheid van Semmy Schilt, één van de grootste krijgers van de wereld, en het succes is voor het grootste deel verklaard.
Maar natuurlijk valt of staat het welslagen van een vechtsportgala met de vechters, de krijgers die zichzelf tijdens de warming-up, in de kleedkamer en tijdens de gang naar de ring opladen voor hun gevecht, een gevecht tegen een vaak onbekende tegenstander en een gevecht tegen zichzelf. 
De grenzen kunnen bij ieder gevecht verlegd moeten worden en er zijn bij ieder gevecht wel situaties die je nog niet hebt meegemaakt en daar moet je om kunnen gaan om te winnen.
Ook tijdens het Katsu Gala werden er grenzen verlegd, vechters die voor het eerst aan een wedstrijd deelnamen, vechters die een extra ronde moesten zien door te komen terwijl ze al helemaal kapot zaten en vechters die tegen een ogenschijnlijk sterkere tegenstander moesten uitkomen. 
Martijn Carmio kwam voor dat laatste te staan. Zijn tegenstander Sylvian Bruinsma van het gerenommeerde   Dave Jonkers Gym zag er afgetraind en  gemotiveerd uit. Droeg de blauwe band en beschikte over een behoorlijke portie lef en kracht maar Martijn haalde het beste bij zichzelf naar boven, vocht als een leeuw uit de eerste slagenwisselingen om vervolgens met een aantal fraaie highkicks punten te scoren en het publiek meer dan enthousiast en luidruchtig te maken. Op het laatst zaten beide vechters er helemaal doorheen, de armen waren zo zwaar van het beukwerk dat ze vermoeid langs het lichaam hingen, maar de buit was binnen voor Martijn, unaniem geven de ringscheidsrechters hem de overwinning tot groot plezier van het publiek en Martijn zelf (zie foto’s).
Bij de jeugdwedstrijden bleek maar weer eens dat er echt zoiets bestaat als de hollandse school, combinatie maken met de vuisten en afronden met een lowkick, het wordt ze al op jonge leeftijd bijgebracht en het was in ieder gevecht te zien.
Wouter van de Veen uit Baflo van Katsu draaide de mooiste jeugdpartij. 
Nog maar 10 jaar oud maar een leeuwenhart als het op moed aankomt. Hij begon de wedstrijd tegen de grotere en oudere Deleno Lamain met een fraaie highkick en had al een prachtige variatie in stoten en trappen. 
Zoals Wouter de partij begon zo beeindigde hij hem ook, met een fraaie highkick (zie foto). Toch was er een extra ronde nodig om de winnaar aan te wijzen. Beide mannekes zaten er helemaal doorheen maar met mooie beentechnieken trok Wouter de partij naar zich toe.
Tim Venekamp uit Oldehove, ook van Katsu vocht een mooie partij tegen Mario Ridder. Een fanatiek gevecht met mooie combinaties. Jammer dat de partij eindigde met een knock down van Tim, die door een blessure niet verder kon en de overwinning daamee aan Mario deed.
Leon Faber uit Ulrum, ook Katsu ging erg fel van start maar verzuimde in het begin naar zijn coach te luisteren, terwijl daar toch niemand minder stond dan Dimitri Sennema. Daardoor maakte Leon het zich onnodig moeilijk en liet zijn tegenstander Rutger Musch weer terugkomen in de partij. Een goede extra ronde waar een serie van lowkicks het linkerbeen van Rutger teisterde bracht Leon toch de overwinning.
Hetzelfde wedstrijdverloop kende het gevecht tussen Lotte van der Schoor uit Warffum, Katsu en Jeanne Arnold. Lotte vocht gisterenavond haar eerste gevecht, was gretig en pakte veel punten met lowkicks. Maar ook zij gaf de partij weer uit handen. Met veel punten in de extra ronde pakte Jeanne Arnold de overwinning.
Douwe Veenstra uit Warffum, ook uitkomend voor Katsu kon het in zijn gevecht tegen Duncan Horvath niet bolwerken. Na een serie venijnige lowkicks werd Douwe uitgeteld.
De internationale wedstrijd tussen Belg Potga en Nederlander Dave Verschoor, die zijn eerste gevecht leverde, ging eerst gelijk op. Verschoor ging ondanks zijn langere reach het gevecht van te dichtbij aan en gaf zo de Belg kansen om te scoren. Verschoor was veel technischer en wisselde verschillende technieken mooi af. 
De mooiste, raarste, spectaculairste actie kwam van de Belg, met een techniek die uw verslaggever nog nooit gezien heeft, legde hij Verschoor plat op de rug tot grote hilariteit van publiek, jury en scheidsrechter(s). Verschoor won deze bijzondere partij op punten. 
De voor kenners allermooiste partij van de avond was er één in de categorie zwaargewichten. Bas de Jong moest het opnemen tegen een pupil van Sem Schilt ( www.fightgameacademy.nl ), Bart Mulder. Deze Mulder is een echt talent. Met een lijf dat gemaakt is voor deze sport, durf en gedrevenheid joeg Mulder zijn tegenstander door de ring. Fraaie, snel uitgevoerde combinaties steeds eindigend met een trap gaven De Jong bijna geen kans om op adem te komen of zelf acties te ondernemen.  Harde klappen en trappen troffen bijna steeds doel en het is te hopen dat deze Bart Mulder het nog lang kan opbrengen om te trainen, dan kan het een hele grote worden.
De laatste partij eindigde in een deceptie. Het leek een identieke partij te gaan worden als de vorige maar Frank Mulder werd wegens een ongeoorloofde actie gediskwalificeerd. Tegenstander en winnaar van de partij Patrick Zondag kreeg naast de beker ook de kaak uit de kom. Jammer, want het begin van de partij beloofde veel spektakel. 
Ook de partij tussen Huseyin Zinkcirklan en Mitchel Blok werd tijdelijk onderbroken. De reden was geen ongeoorloofde actie maar de partij werd onderbroken wegens “broekafzakkerij” van Mitchel. Daarvoor had Mitchel laten zien dat hij uit het juiste hout gesneden is, een kop kleiner dan Huseyin maar dat weerhield hem niet van om de harde strijd aan te gaan.
Al met al geweldige wedstrijden, misschien wat te veel jeugdpartijen maar Sem Schilt zei het al in het interview: “Op het gala van Katsu mag je als sportschool niet ontbreken”
Verslag voor WinsumNieuws: Cees van de Meent
Camerawerk en montage: Douwe Jelle Titsing
Foto’s: Cees van de Meent en Douwe Jelle Titsing.
Mocht je nog meer foto’s zoeken, kijk dan op de site 
http://www.dojokatsu.nl/
 , 
concurrente  😉 Tina Lantink heeft daar een prachtige reportage geplaatst. 

http://www.youtube.com/watch?v=
_R40nX94MvU