Kerstviering in Den Andel

Basisschool “De Holm” centraal punt in dit bijzondere, maar mooie dorp

De eerste tekenen van een kerstviering in Den Andel waren de langs de weg neergezette lampjes met vrolijk, dansende kaarsjes.
Iets verderop in de Streeksterweg stond een grote groep mensen, die ook lampjes met zich meedroegen, ondertussen genietend van een aantal optredens die in tuinen en op straat werden opgevoerd, een gezellige aanblik.
De groep was onderweg naar de basisschool De Holm waar een levende kerststal met herders,  ezels, schapen en een prachtige Maria de kerstvierders  opwachtten.
Vuurkorven, een verlichte kerstboom en vrolijke kinderen maakten het geheel tot een prachtig plaatje.
Nadat de deelnemers aan de lichtjestocht op het schoolplein waren gearriveerd werd er een toneelstukje opgevoerd door kinderen van De Holm. Het verdiende applaus namen de kinderen dankbaar in ontvangst.
Na deze laatste voorstelling brachten de ouders en verdere dorpelingen het gezellig samenzijn voort rond de hapjes- en drankjeskraam en genoten de kinderen van een gezamenlijk kerstdiner.
Aan de muur van de school hangen drie borden: “De Holm” op een witte plaat, een ingebouwde steen met de datum van opening en een bord met “verboden toegang”.
Wat zou het vreselijk jammer zijn wanneer De Holm moet sluiten en alleen het laatst genoemde bord het gebouw zou bevuilen.
Cookieinstellingen