NL Doet, Leerlingen AOC TERRA maken tuinen voorjaarsklaar

Eerstejaars leerlingen trokken er vanmorgen op uit om vrijwilligerswerk te doen op de actiedag NL Doet. Zij waren toebedeeld aan gemeente-ambtenaren van de plantsoenendienst om bij mensen die zelf niet in staat zijn, de tuin een voorjaarsbeurt te geven.
Zo is Rene Hofman van de gemeente met zijn hulpen op de Ticheldobbe aan het werk. Rene had vorig jaar ook een groepje begeleid en vindt het leuk om met de jeugd op stap te zijn. Hij heeft ze vanmorgen van school gehaald met een auto van de gemeente en geeft wanneer WinsumNieuws voorbijkomt net uitleg over de werkzaamheden.
De heer en mevrouw Dobma, respectievelijk 81 en 79 jaren jong zijn dolblij met de hulp. Meneer Dobma is kortgeleden geopereerd en kan de tuinwerkzaamheden nu even niet aan. Normaal gesproken vinden hij en zijn vrouw het leuk om in de tuin bezig te zijn. Ze vinden het erg fijn dat de jeugd op deze actiedag voor hun in touw is en genieten er zichtbaar van.
Eén van de jonge schoffelaars is Arjan Ritzema (13) uit Leens. Hij vindt het leuk om voor de ouderen iets te doen. “Eigenlijk is het verplicht door school om vandaag aan een actie mee te doen. Maar was het niet verplicht dan was ik toch gaan helpen. Ik vind het namelijk erg leuk om met mijn handen te werken. Ik mag ook wel eens met mijn vader mee naar zijn werk, een loonbedrijf. Ik vind het prachtig om wat aan de trekkers te doen. Het is ook leuk dat de mensen die we helpen zo enthousiast zijn.”
Wanneer de fotograaf even later weer bij de kinderen komt kijken blijkt dat Arjan een prima plantsoendienst-medewerker zal kunnen worden, uiterst bekwaam leunt hij op de schoffel.

Cookieinstellingen