DWA/Argo pakt de eerste punten

De korfballers van DWA/Argo speelden afgelopen zaterdag weer op het thuisveld in Winsum. Tegenstander Elko/SSC uit Elim staat vierde op de ranglijst, maar in de zaal wist DWA/Argo al tegen de Drenten gelijk te spelen. Met het zonnetje erbij en een flinke wind was er zaterdag een spannende wedstrijd te aanschouwen. Uiteindelijk wist de thuisploeg in de laatste seconden de winnende treffer te produceren. Het werd 17-16.

DWA/Argo was erop gebrand om zaterdag de eerste punten te pakken. De Winsumers en Bedumers moesten punten pakken om niet aansluiting te verliezen met Flamingo’s en De Granaet in de strijd tegen degradatie.

Tara Oosterhuis wist als zaterdag eerste te scoren namens de thuisploeg. Via Karen Oostmeijer en Mike Bults wist de ploeg uit Winsum en Bedum vervolgens een voorsprong te krijgen van 3-1. De thuisclub begon sterk aan de wedstrijd en maakte er via Bob Bernardus, Gert-Jan Stulp en Lisanne Pettinga 6-3 van. Maar daarna herpakten de gasten zich in en werd het spel van DWA/Argo een stuk slechter. Daardoor wist Elko/SSC terug te komen en zelfs de leiding over te nemen in de wedstrijd.

Bij rust was de stand 6-8 in het voordeel van de ploeg uit Drenthe. DWA/Argo leek de betere ploeg te zijn, maar gaf te veel kansen rondom de korf weg.

Karen Oostmeijer wist als eerste te scoren in de tweede helft. In een spannende strijd lukte het de ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga om dichter bij te komen. Door treffers van Yvonne Schuuring en Bob Bernardus kwamen beide ploegen weer op gelijke hoogte, 11-11. Even later was het de beurt aan Mike Bults om de 12-12 te maken. Hierna nam de thuisclub een voorsprong door twee doelpunten van Bob Bernardus. Mike Bults wist zelfs 15-12 van te maken. Met nog vijf minuten op de klok wist DWA/Argo even later zelfs op 16-13 te komen. Maar in de laatste vijf minuten knokte Elko/SSC zich toch nog terug in de wedstrijd. Binnen een paar minuten stonden de gasten zomaar op gelijke hoogte. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, maar Lisanne Pettinga wist in de allerlaatste aanval van de wedstrijd met een omdraaibal te scoren en zo de winst binnen te slepen voor DWA/Argo. Het werd 17-16.

Aanstaande zaterdag zijn de korfballers vrij in verband met de landelijke zaalfinale in Ahoy, en op zaterdag 18 april gaan ze weer verder in de competitie. DWA/Argo speelt dan wederom thuis in Winsum. Ditmaal komt WWC uit Wieuwerd om 15:30 uur op bezoek. In de zaal werd nog overtuigend van deze ploeg gewonnen, maar de recente uitslagen van WWC duiden erop dat deze ploeg zich heeft herpakt.

DWA/Argo Scores: Bob Bernardus (7), Mike Bults (3), Karen Oostmeijer en Lisanne Pettinga (beide 2), Yvonne Schuuring, Tara Oosterhuis en Gert-Jan Stulp ( allemaal 1).