Dakloze jongeren in krottenwijk Sauwerd

De jongeren van de kerken in Sauwerd laten het sportpark donderdagavond 14 mei (hemelvaartsdag) in een grote krottenwijk veranderen. Ze organiseren de ‘Nacht Zonder Dak’, waarbij zo’n 30 jongeren in zelfgebouwde hutten van karton of plastic de nacht door gaan brengen. Met deze actie halen ze geld op voor straatjongeren in Bolivia, die hun nacht altijd op deze manier moeten doorbrengen.

Deze ‘Nacht Zonder Dak’ is een initiatief van de landelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie Tear. De opbrengst van deze actie is bestemd voor het project Mosoj Yan in Bolivia, die Tear steunt. Dit project helpt straatjongeren aan een betere toekomst, door onderdak, begeleiding, onderwijs.

Om geld op te halen, laten de deelnemers zich sponsoren. Maar dit is niet alles! Op 14 mei is er van 16:00-20:00uur een gezellige Fancy Fair op het sportpark ‘De Lange Twee’ in Sauwerd. Bezoekers kunnen o.a. genieten van heerlijke gerechten, lekkere taarten, mooie home deco-artikelen en leuke spelletjes.

Tijdens de Nacht Zonder Dak is er voor de deelnemers een afwisselend programma. Door de Nacht Zonder Dak, die jongeren veel gezelligheid geeft, hebben jongeren de mogelijkheid om daadwerkelijk iets te doen voor leeftijdsgenoten die dagelijks op straat leven. Jongeren die mee willen doen, kunnen zich opgeven via de website www.nachtzonderdak.nl/sauwerd

Reacties