MINI-taaldorp Engels en Frans klas 1 CSG Winsum

Foto: WinsumNieuws

Maandag 15 juni is er op het CSG Winsum voor het eerst een mini- taaldorpje gehouden in klas 1.
Al 10 jaar wordt er in klas 2 bij het vak Frans een taaldorp gehouden. Het doel van dit taaldorp is om leerlingen voor te bereiden op gesprekjes die ze in de praktijk kunnen voeren als ze bijvoorbeeld op vakantie in Frankrijk of een ander Franstalig land zijn.
Dit jaar is gestart met een mini- taaldorp in klas 1. De brugklassers kunnen zich nu, na slechts één jaar Engels en Frans, al redden als ze in Engeland of Frankrijk iets te eten of te drinken willen bestellen. taaldorptaaldorp2
Volgend jaar wordt hun spreekvaardigheid verder uitgebreid, zodat ze ook op een camping of in een winkel een mondje Engels of Frans kunnen spreken.
Wat ook bijzonder was aan dit taaldorp, was dat twee leerlingen uit de examenklas van Frans mee hielpen bij het afnemen van de gesprekjes. De leerlingen uit de brugklas vonden het eerst wel spannend om met het spreken aan de slag te gaan, maar merkten al gauw dat ze zich prima in deze talen konden redden. Nu kunnen ze ook echt een gesprekje voeren als ze op vakantie zijn! Om deze reden leren ze toch een taal?

Cookieinstellingen