CarbageRun via Loch Ness naar finish

De keuze om de laatste nacht voor een hotel te kiezen was niet zo slecht.  De hele nacht heeft het geregend en de camping was drassig. Hans had de wekker gezet op 7.00 uur. Prima, maar dan moet het wel Engelse tijd zijn. Voordeel was dan weer dat ze nog een uurtje konden liggen.

Na een lekkere douche en een Schots ontbijt gingen de heren op pad richting finishlocatie van een dag eerder. Hier kregen ze de laatste route en opdrachten. Rond 9.30 uur begonnen ze aan de slotetappe. Het weer was echt Schots; regenachtig en mistig.

carbagerun5erit3

Om 12.00 uur Nederlandse tijd had WinsumNieuws “bezoekers” op de site uit de omgeving van Eddingburgh. Edinburgh (Embro of Edinburrie) is sinds 1437 de hoofdstad van Schotland. De stad ligt aan de oostkust en is de zetel van het Schots Parlement.

Tussendoor kreeg Team 50/50 een bericht van de organisatie. Een “local” bij Loch Ness was not amused. Bepaalde wegen bleken een stiltegebied en daar was men niet gediend van druk toeterende en hard rijdende Runners. Helaas waren er deze editie van de CarbageRun  deelnemers die alle regels aan hun laars lapten en het voor de goedwillenden “verziekten”.

Bij het meer van Loch Ness hebben Bert en Hans Nessie “uitgelaten”. Het beestje mocht even naar hartenlust ploeteren in vertrouwde omgeving. Daarna ging het richting eindbestemming: Aberdeen.

carbagerun5erit25

Onderweg stond de politie te posten. Auto’s met (blauwe) zwaailichten kregen 50 Pond boete.

Om 20.20 uur locale tijd kwamen Bert en Hans binnen. Ruim een half uur voor sluiting. Na het afmelden bij de organisatie kon dan het eindfeest losbarsten.

carbagerun5erit29

Om 22.00 uur was de prijsuitreiking. Helaas zat de overwinning er voor de Winsumers niet in, maar dat was ook niet het aller belangrijkste.

De opbrengst van de Carbage Run schenken Bert en Hans aan het Brandwondencentrum Groningen. Die zullen het geld gaan gebruiken voor het kindvriendelijk inrichten van de behandelkamer op de intensive care van het brandwondencentrum, die nu nog wat kaal en kil is.

Morgen wordt de terugreis ingezet. In Newcastle zullen beide mannen de boot van 17.00 uur nemen. Ze worden zondag tegen het middaguur terug verwacht op het dorpsplein.

Het zou leuk zijn als we als dorpelingen onze helden een welverdiend en warm welkom zouden geven.

Cookieinstellingen