Grote diversiteit Monumentendag Winsum 2015

 

Gisteren vond de jaarlijkse landelijke Open Monumentendag plaats.
Het thema was “Kunst en Ambacht”.
In de gemeente Winsum vonden in en rond historische locaties diverse activiteiten plaats.

De plaatselijke commissies van Baflo, Ezinge en Winsum waren er in geslaagd een flink aantal ambachtelijk werkende vaklieden en kunstbeoefenaars op verschillende locaties samen te brengen.
Ook waren de molens “De Ster” en “De Vriendschap” in Winsum, Joeswerd in Feerwerd en De Jonge Hendrik in Den Andel opengesteld, evenals de middeleeuwse kerken van Baflo, Den Andel, Ezinge, Feerwerd, Garnwerd en Winsum.

In de Laurentiuskerk te Baflo waren er onder andere knipwerk, klokken maken, spinnen, quilten, boekbinden, oude breimachines, keramiek en het opknappen van oude grafzerken te zien.

m38

In de monumentale Nicolaaskerk werden bezoekers onthaald met zang van Lianne van Gemert, zie www.reuzin.nl Verder waren er gezellige stands ingericht met diverse ambachtelijke kunstenaars.

In de Synagoge aan de Schoolstraat was een fototentoonstelling met als thema ‘Bruggen in letterlijke en figuurlijke zin`

m22

Galerieën en ateliers

In galerie Pieper aan de Hoofdstraat-W. hing kunstzinnig werk van mensen uit de gemeente Winsum. Daarnaast werd er zeep gemaakt en was er uitgebreid                           aandacht voor breien.

m3

Anja de Vos-Bullinga exposeerde in atelier Vos-art, Hoofdstraat W 45. Haar werk bestaat uit kleurige, vrolijke schilderijen. Zie ook www.anjadevosbullinga.nlm7

André Damen had zijn werkplaats en expositieruimte opengesteld. Damen maakt en repareert meubels aan de Hoofdstraat W 30.
m27

 

 

Verslag en foto´s: Esther van Dijken-Bijmolt en Cees van de Meent

Cookieinstellingen