Lichtweek Winsum: Deel 3

WinsumNieuws gaat in verband met Lichtweek Winsum iedere avond een gedeelte van het dorp `uitlichten´. Op woensdagavond ging WinsumNieuws langs de Jan Jordenshof, Sien Jensemalaan, Geert Teislaan en de K. ter Laanstraat.

We beginnen onze route met een rondje door de Jan Jordenshof. Bij het binnendraaien worden we al van verre aangeloerd Mickey en Minnie Mouse, bij het uitrijden van het hofje, inderdaad……………. nagekeken.

z3

We vervolgen onze route en komen bij de Sien Jensemalaan, waar we een prachtig Woodstock-podium aantreffen vol details. Aanstaande vrijdag staat op het podium een karaoke-festival gepland.

z21

De Geert Teislaan is de volgende straat die we aandoen. Grote namen uit ´the sixties and seventies´ sieren beide kanten van de weg. Halverwege worden we staande gehouden door de bedenkers en makers van alles in de straat. Na een drankje vervolgen we onze weg.

z93

Over de brug pakken we het laatste stukje Geert Teislaan mee om tot slot te eindigen in de K. ter Laanstraat.

z53

Op De Brake II valt ons op dat in deze jongste wijk van Winsum de samenwerkzaamheid onder de bewoners nu al heel nadrukkelijk aanwezig is. We horen twee keer het woord ´groeps-app´vallen. De onderlinge contacten zijn de afgelopen weken/maanden aanzienlijk geweest. Een van de bewoners gaf aan `stapelgek´ te zijn geworden van de groeps-app, maar heeft het er achteraf graag voor over gehad. Het resultaat maakt alles goed.

Om warm te draaien voor het Hippiefeest van aanstaande zaterdag, brengen we de lezers graag alvast in de stemming. Elke dag zal er naast de foto´s ook een lekkere live-act op deze site te zien en te beluisteren zijn van grootheden uit de tijd van de Flower Power. Vandaag de derde: Steppenwolf.

Reacties