VN panel actief voor `Week voor de Toegankelijkheid` in Sauwerd

Foto: Coalitie voor Inclusie

Gisterenavond waren kandidaten voor het VN panel, vertegenwoordigers van het verenigingsleven, betrokken burgers en lokale maatschappelijke organisaties bij elkaar in de Onstaheerd in Sauwerd.

Het was de 3e bijeenkomst in rij voor de samenstelling van het VN panel voor de gemeente Winsum

 

Deelnemers bespraken de vragen over het VN panel die zij nog hadden. Begin oktober wordt het panel samengesteld. Daarna gaat het panel een teambuilding training volgen. Daarin ontdekken wie waar goed in is en hoe ze met elkaar willen samenwerken. Maar ook wat ze samen belangrijke onderwerpen vinden.

Voor veel deelnemers bleek het lastig dat er op vragen over hoe en wat geen antwoord was, omdat het toekomstige panel daar uiteindelijk zelf over beslist. Kennelijk hebben wij mensen graag wat meer houvast van te voren en zijn we niet gewend te zien hoe dingen hun beloop krijgen. Wat dat betreft in ieder geval geen verschil tussen mensen zonder of mét een beperking.

 

Annet en Chris, die bij de NOVO in Winsum wonen, meldden zich deze avond aan als nieuwe kandidaten voor het panel. De deelnemers maakten verder afspraken om in hun kring van bekenden op zoek te gaan naar de laatste kandidaten voor het panel.
Week van de toegankelijkheid 5-10 oktober
Ook over de Week van de Toegankelijkheid werden afspraken gemaakt tussen de deelnemers. Op maandag 5 en zaterdag 10 oktober gaan panelleden op bezoek bij een aantal clubs die activiteiten voor vrije tijdsbesteding bieden. Niet alleen sportverenigingen, maar ook creatieve activiteiten staan op het verlanglijstje van de panelkandidaten. Zij gaan in gesprek over wat het betekent om met hun beperking mee te kunnen doen, zowel voor henzelf en ook voor de club. Ze worden rondgeleid, bekijken de toegankelijkheid kritisch en gaan als het even kan ook meedoen. Ormando, het paard van panellid Amber Nijhoff, zorgt voor een wagen gespannen voor het verplaatsen van het gezelschap van de ene club naar de andere.

Buurtsportcoach Nik Poortinga neemt de regie om het programma verder af te maken. Als dat rond is leest u er vast meer over.

VN plan

Nadere informatie: Coalitie voor Inclusie, Jeroen Veltheer 06-21878297 / 0592-555005 [email protected]

Reacties