Lichtweek Winsum: Deel 4

WinsumNieuws gaat in verband met Lichtweek Winsum iedere avond een gedeelte van het dorp `uitlichten´. Op donderdagavond ging WinsumNieuws langs de Buitensingel, Binnensingel, Begoniastraat, Dahliastraat, Violenstraat, Freesialaan, Tageteshof/Salvialaan, Jasmijnstraat en Ranumerweg.

We starten vanavond aan de Buitensingel, waar ´Make love No war´ wel heel leuk tot uitbeelding is gebracht.

make love no war

We vervolgen onze weg naar de Binnensingel, waar Woodstock op drie podia wordt belicht.

x3

Hierna doen we de Begoniastraat aan. Flowers all over…….. het ziet er vrolijk uit. Ook is er een tuin met heuse hennep, geheel in stijl van de ´Flower Power´.

x25

Even verderop komen we in de Dahliastraat, waar John en Yoko ´Noa ´n wilde nacht´ de kracht van de Dahlia zullen gaan voelen.

x29

Violenstraat is onze volgende adres. Langs de straat, omgedoopt tot Violin Lane, zien we tussen de verscheidene/verschillende violen zien we een gitarist en z´n ladderzatte vriendin.

x37

Onderstaand filmpje: de voorbereiding en het resultaat van Violin Lane. Power van de Violen, een dubbele betekenis; bloemen (viooltjes) en muziek (viool).

Bij de Freesialaan treffen we een groepje mensen, die gezellig met drankje op straat zitten en zich daar ogenschijnlijk thuis voelen: ´Home wiet Home´.

x39

We rijden de naar de volgende straat: Tageteshof/Salvialaan. Een waar ´circus´ komt ons tegemoet. ´Hoodstock´ heet het. Het festivalterrein, waar vrijdagavond het ‘Hoodstockfestival’ zal plaatsvinden, heeft alles. Een kassa, bar, rokende joint, kever + caravan, tentje, kraam, koffiehuis en eigen bier en wijn. De lasershow maakt het  geheel compleet.

De één na laatste straat van vanavond is de Jasmijnstraat. Hier werd gevraagd om te stoppen met de oorlog in Vietnam.

x69

Tot slot komen we bij de Ranumerweg. Teksten met betrekking op ‘flowers’ sieren de secundaireweg langs de N361.

x77

Om warm te draaien voor het Hippiefeest van aanstaande zaterdag, brengen we de lezers graag alvast in de stemming. Elke dag zal er naast de foto´s ook een lekkere live-act op deze site te zien en te beluisteren zijn van grootheden uit de tijd van de Flower Power. Vandaag de vierde: Vanilla Fudge.

 

 

Cookieinstellingen