Clubtour Winsum op 5 en 10 oktober

Foto: Archief WinsumNieuws

In het Noorden van het land hadden ze nog nooit gehoord van de Week van de Toegankelijkheid. In augustus is e.e.a. toegelicht in Winsum. Kandidaat panelleden en drijvende krachten achter het VN panel wilden de kans niet voorbij te laten. Een mooie gelegenheid om het thema “toegankelijkheid” onder de aandacht te brengen

Dat is waar het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking over gaat: Er aan denken dat informatie voor iedereen te begrijpen moet zijn, dat ieder kind naar school kan en er ook werk is passend bij ieders talenten. De slogan van de week is dit jaar “Welkom bij de club”. Dus ook activiteiten waar iedereen in zijn vrije tijd aan mee kan doen zijn toegankelijk. De kandidaat panelleden en betrokkenen in de schil er omheen raakten geïnspireerd door de voorbeelden. Zij stelden samen een programma samen. Voor meer info over het VN Verdrag klik  www.vnverdragwaarmaken.nl

Week van de Toegankelijkheid 2015

Onder het motto ‘Welkom bij de club’ willen we tijdens de 16e Week van de Toegankelijkheid laten zien hoe belangrijk het is dat het verenigingsleven open staat voor iedereen. De Week van de Toegankelijkheid is in 2015 van 5 t/m 10 oktober.

In de week maken panelleden een ronde langs verschillende clubs. Een heuse clubtour dus, om te ervaren hoe het met de toegankelijkheid is gesteld. Niet alleen of je er met de rolstoel (binnen) kunt komen, maar ook hoe mensen met een beperking worden bejegend. Ook gaan panelleden met vertegenwoordigers van de clubs het gesprek aan. Over toegankelijkheid natuurlijk, over wat het voor de club betekent als iemand met een bepaalde handicap meedoet. En ook andersom, wat het voor de persoon met een beperking betekent.

Iedereen is natuurlijk welkom om mee te komen doen. Met of zonder beperking. We hebben een lijst met relevante vragen klaarliggen om het met elkaar over te hebben.

Maandagochtend 5 oktober, ronde 1

9.30 uur: Fitnesscentrum Veldwijk, Onderdendamsterweg 34, 9951 TD Winsum

11.30 uur: De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, 9951 BS Winsum (diverse activiteiten waaronder keramiek)

Zaterdagmiddag 10 oktober, ronde 2, in aanwezigheid van wethouder Marc Verschuren

13.00 uur: Dorpshuis Baflo, Heerestraat 21, 9953 PH Baflo (diverse activiteiten)

14.30 uur: Voetbalvereniging Viboa, Schouwerzijlsterweg 7, 9951 TG Winsum

 

Voor meer informatie over het programma kan contact worden opgenomen met Jeroen (06-21878297) of Nik (06-36557701)

Cookieinstellingen