KAW architecten maken voorlopig ontwerp school Rasquert/Baflo

KAW Architecten is uitgekozen om de voorlopig ontwerp voor de “brede” school Baflo/Rasquert te maken. Directielid/partner Suzan Wierenga vindt het een eer om met het mooi project bezig te gaan.

Plan
In het ontwikkelingsplan staat met welke partijen er wordt samengewerkt, wat het voorlopig programma van eisen is en welk budget nodig is om de brede school te realiseren. Met de scholen, de peuterspeelzaal en de sportverenigingen die straks gebruik maken van het gebouw, zijn gesprekken gevoerd, net als met de dorpsbelangenvereniging. Aan de hand daarvan is een voorlopig programma van eisen opgesteld. Daarin staat hoe de partijen het gebouw graag willen hebben, waar het gebouw komt te staan en hoe de kosten kunnen worden gedekt. Ook is een planning opgenomen voor het ontwerpen en het bouwen van de brede school.
Het plan omvat tevens de realisatie van een gymzaal +. De gymzaal is in het plan een meter hoger dan een standaard gymzaal en biedt daardoor meer mogelijkheden voor de gebruikers. Ook voor de tennisvereniging is er plaats voor verbetering, in plaats van de twee gravelbanen die er op dit moment zijn kunnen er twee all-weather-banen komen te liggen.
De komende tijd wordt er nog gekeken of er ruimte en behoefte is aan huisvesting van de bibliotheek in het nieuwe gebouw

Gebouw voor de toekomst
De brede school moet een gebouw voor de toekomst worden, zo staat in het voorlopig programma van eisen. Ouders brengen hun kind naar een gebouw waar onderwijs maar ook sociale aspecten centraal staan. Het gebouw is duurzaam, kan minimaal 50 jaar mee en is ingericht op ‘samen waar het kan, apart wat moet’. Kenmerken van het gebouw zijn ‘fris’, zichtbaar, herkenbaar, een ontmoetingsplek, een markant punt, biedt openheid maar ook veiligheid en geborgenheid. Het gebouw biedt voldoende ruimte om uit te breiden of delen af te stoten, is flexibel inzetbaar en kan onderdak bieden aan vele disciplines. Zo is het voorstel om een extra grote en hoge gymzaal te bouwen, die meer gebruiksmogelijkheden biedt. Dit is een wens vanuit het dorp die in het plan gehonoreerd wordt.

KAW Architecten

Wij zijn KAW

Bij KAW werkt een groep enorm gemotiveerde en een tikje eigenzinnige professionals. Van twintiger tot zestiger, van Polen tot Iran; wat ons bindt is de drive om met ons werk de leefomgeving van de bewoner beter te maken.

KAW is opgestart door een groep idealisten en trekt nog steeds mensen aan die dat ook zijn. Wij zijn eigenzinnig en laten ons niet leiden door een stramien of stijl, maar door onze idealen en onze visies. Ons werk nemen we heel serieus, maar een project waar niet gelachen wordt is een slecht project.

KAW is een bureau dat kan functioneren als één stel hersenen, waar intuïtief handelen mogelijk wordt door kennis, ervaring en uitwisseling. Een bureau dat snel is, maar altijd realistisch blijft. Een bureau dat zich intern en extern verbindt met de opgaven waar het voor komt te staan. KAW maakt koöperatieve architectuur!

Cookieinstellingen