Verbouwing winkelcentrum Obergon van start

Foto: WinsumNieuws

Volgende week begint de verbouwing van winkelcentrum Obergon. De eigenaar van het complex en de gemeente hebben de werkzaamheden op elkaar afgestemd om overlast zoveel mogelijk te beperken. De winkels in Obergon blijven voor het grootste deel open en ook de speeltuin blijft eerst in gebruik. Er komt een tijdelijke parkeerplaats op het huidige basketbalveld. Toch moeten omwonenden en bezoekers van het winkelcentrum wel rekening houden met overlast in de komende periode.

Verbouwing

De verbouwing vindt in fasen plaats. Begonnen wordt met nieuwbouw, aan de kant van de speeltuin. Daarna volgt de verbouwing van het huidige complex. Tenslotte wordt de buitenruimte opnieuw ingericht. Voor de aanleg van nieuwe kabels en leidingen worden de straten rondom het winkelcentrum als eerste opgebroken. Er komen tijdelijke toegangswegen en er komt een bouwplaats voor alle mensen die werken aan het nieuwe Obergon.

Obergon 5

Overlast

Mensen die het winkelcentrum bezoeken, wordt gevraagd om hun auto zo min mogelijk te parkeren in de straten met woningen rondom het winkelcentrum. Ze kunnen hun auto nu onder meer parkeren op het basketbalveld. De gemeente en de eigenaar van Obergon vragen omwonenden en bezoekers om begrip voor de overlast.

Het nieuwe Obergon

In het nieuwe Obergon komen een Etos en een Gall & Gall en de Albert Heijn wordt vergroot tot 1600 vierkante meter. Het winkelcentrum wordt in noordelijke richting uitgebreid. Daarnaast wordt de doorgang tussen beide hoofdgebouwen dichtgebouwd. Na de verbouwing richt de gemeente het terrein rondom het winkelcentrum opnieuw in, met betere parkeerplaatsen, een aantrekkelijk voorterrein met bankjes en een vlonder langs het water met zitgelegenheid. Er blijft ruimte voor de weekmarkt. Naar verwachting is het nieuwe winkelcentrum volgend jaar juli klaar. Op www.winsum.nl/obergon staat meer over de plannen. Eigenaar en gemeente houden omwonenden met bewonersbrieven op de hoogte van de voortgang. De herinrichting van de openbare ruimte wordt (mede) mogelijk gemaakt met bijdragen van de provincie Groningen en de Regio Groningen-Assen.

Cookieinstellingen