Dorcas Voedselactie 2015 bij supermarkten

Foto: Dorcas

Komende week, 1 tot en met 8 november 2015, wordt voor de twintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Op ruim duizend locaties in Nederland – in supermarkten, kerken, scholen en bedrijven – zamelen duizenden vrijwilligers voedsel en geld in voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika.

Het voedsel deelt Dorcas in voedselpakketten uit aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen vanwege armoede, leeftijd, ziekte of beperking. Die pakketten zijn voor de ontvangers niet alleen van grote waarde door het voedsel dat erin zit, ze ervaren ook dat er iemand op de wereld is die aan hen denkt en dat is belangrijk voor ze.

In supermarkten delen vrijwilligers voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek . Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkt doen een boodschapje extra en geven deze af aan de vrijwilligers.

Ook in Winsum doen de supermarkten mee aan deze actie. Maandag en woensdag  staan  de vrijwilligers bij de Spar en op vrijdag bij de Aldi. De afgelopen jaren heeft ook deze Albert Heijn  aan de  actie mee gedaan. Helaas is dat dit jaar niet mogelijk vanwege de verbouwing. Daarom is bij deze supermarkt de mogelijkheid uw statiegeldbon te doneren of geld te geven in een collectebus.

 

Voor meer info over Dorcas klik hier.

Cookieinstellingen