Zo was het vroeger in Winsum

“Als ik iets tegenkom op internet waarvan ik denk dat anderen het ook leuk vinden of misschien kunnen gebruiken, dan ga ik er mee aan de slag. Eerst pluis ik zoiets helemaal uit, maak een plannetje of probeer het zelf even uit.” aldus Regina Pol, beheerder van een aantal websites voor en over Winsum.

We zitten al een tijdje te praten in haar gezellige woonkamer, drie katten luierend op de vensterbank en twee alleraardigste hondjes, Lady en Donja naast mij op de bank. Lady heeft haast geen tanden meer, waardoor haar tong constant buitenboord hangt, een even koddig als aandoenlijk gezicht.

zwhviw5

Donja is nog niet zo lang geleden in huis genomen, ze was door mensen in een bos gevonden en via via kwam ze bij Regina terecht.”Zo helpen we elkaar, Donja heeft weer een thuis en ik heb weer iets om voor te zorgen en om blij van te worden. Liefde van dieren is zo onvoorwaardelijk,  ik vind dat fantastisch.”

zwhviw6

Regina Pol heeft het niet gemakkelijk gehad de laatste jaren, maar waar ze zelf iets aan kon veranderen, heeft ze gedaan. Door omstandigheden kon ze niet meer aan het arbeidsproces deelnemen, maar stilzitten achter de geraniums met haar dieren op schoot, dat kan Regina niet.

Geïnteresseerd als ze is in internet vond ze daar haar nieuwe doelen. Ze werd beheerder van: Prikbord Winsum e.o.Ruilhoek Winsum e.o. en Weggeefhoek Winsum e.o. , sites waar mensen iets kunnen posten of met elkaar in contact kunnen komen.

In juni reageerde mijn schoonzus Geesje op een bericht dat geplaatst was op de Facebookpagina “Oud Ezinge”. Ik bekeek die site en vond het een prachtig idee om zoiets voor Winsum op te zetten. Ik koos voor de naam “Zo was het vroeger in Winsum”, een naam die in het gele krantje (Wiekslag) werd gebruikt in een rubriek waar oude foto’s in werden gepubliceerd.

zwhviw1

In het begin plaatste ik foto’s die ik zelf had, maar al snel stuurden anderen ook foto’s in. Het was eigenlijk gelijk een succes en zo leuk om te doen. Het is ook erg leuk om de reacties onder de foto’s te lezen, mensen herinneren zich dingen en voegen details toe, erg leuk!

Inmiddels is mijn neef Martin Pol mede-beheerder geworden en samen zoeken we naar ideeën om de site vooral van en voor iedereen te maken.

Zo schreven een aantal mensen dat er per dag teveel berichten geplaatst worden. Er is een mogelijkheid om de site even “uit” te zetten en pas te kijken wanneer je er zin en tijd voor hebt.

Verder is er gevraagd om goed na te denken voor je iets plaatst of reageert. Het is niet de bedoeling om mensen via de site te beledigen of zo, je gaat ook niet op het dorpsplein staan te brullen over iemand en dat behoor je ook niet op onze site te doen.

Daarom hebben we van “Zo was het vroeger in Winsum” nu ook een besloten groep gemaakt,  net even meer controle.

Waar het naar toe gaat met de site weet ik nog niet, ik vind het vooral erg leuk en haal er erg veel voldoening uit. Mensen waarderen het enorm en de interactie is groot. Ik hoop dat we binnenkort het duizendste “lid” mogen begroeten, dat zou echt geweldig zijn.”

We kletsten nog wat na en uw verslaggever is onder de indruk van de energie, de ideeën, de vlotte babbel en het sociale dat Regina uitstraalt. Een vrouw die voor iedereen klaar lijkt te willen staan en haar tijd steekt in projecten die zoveel vreugde geven aan heel veel (oud)-Winsumers.

“Zo was het vroeger in Winsum” is het volgen meer dan waard, word lid, geniet en laat je meenemen door het enthousiasme van Regina Pol en Martin Pol.

zwhviw4

Cookieinstellingen