Brandweerlieden in het zonnetje

Zaterdagavond namen drie brandweerlieden afscheid na een imposante ‘dienstverband’.  Arend Kruijer (korps Winsum) was 22 jaar vrijwilliger. Hendrik Jan Faber en Reinder Rustema (beiden korps Baflo) 34 respectievelijk 35 jaar.

“Dag en nacht stonden ze klaar voor de veiligheid in Winsum en de directe omgeving. We hebben veel aan deze mannen te danken”, sprak clustercommandant Robert de Wit.

Naast de langst zittende ´blussers´, werden ook jubilarissen Anne Bolhuis (12,5 jaar) en Marcel Medema (20 jaar ) in het zonnetje gezet.

Verder namen zes brandweerlieden, waaronder één dame, een diploma in ontvangst.

Clustercommandant De Wit deelde aan Anja van der Wal, Rob Vellinga en Hein Broekema het diploma Manschap A uit. Egbert van der Veen ontving het ‘papiertje’ Bevelvoerder.  Jaap Willemsen en Simon Pauw kregen een certificaat voor Chauffeur en Voertuigbediener/Pompbediener.

 

Burgemeester Michels keek in zijn toespraak terug op de inzet van de beide blusgroepen in het afgelopen jaar:

Het aantal uitrukken van 2015 tot nu zijn:

  • Winsum 31, waarvan brand 14 en hulpverlening 17
  • Baflo 21, waarvan brand 13 en hulpverlening 8

Oefening

Het was qua bijzondere inzet dit jaar een rustig jaar. De oefening in maart die dit jaar samen met de Autosport Groningen, Baflo en Winsum is georganiseerd, was een bijzondere leerzame oefening, voor zowel de blusgroepen als de organisatie. De inzet en samenwerking bij de uitruk tijdens een wedstrijd in juni heeft aangetoond dat het gezamenlijk oefenen zijn noodzaak heeft bewezen. De communicatie en de samenwerking verliep prima.

Ontvallen Frans van der Veen

Het ontvallen van Frans van  der Veen heeft veel impact gehad op het team van Winsum.  De burgemeester sprak zijn waardering uit voor de ondersteuning van de teams, voor het waardige  afscheid voor Frans. “Mijn waardering voor jullie inzet is groot.  Dank ook aan jullie partners voor hun inzet en betrokkenheid”, aldus de burgemeester.

Extra aandacht in veiligheidsdomein

Nieuwe ontwikkelingen in het veiligheidsdomein hebben veel extra aandacht gekregen. De effecten van een aardbeving en wat dat betekent voor de hulpverlening als organisatie maar ook als persoon hebben specifieke aandacht. Alhoewel de nieuwste inzichten aangeven dat de risico’s voor onze inwoners minder groot zijn dan aanvankelijk werd gedacht, blijft behoedzaamheid noodzakelijk.

Burgemeester Michels overhandigde de vertrekkende brandweerlieden een afscheidsoorkonde.

Cookieinstellingen