Brand in woning brandweerman

Om 14.36 uur schreef, de altijd vriendelijke en goedgemutste brandweerman en ambulance-medewerker Jaap W., het volgende bericht op zijn Facebookpagina:

’24 uursdienst bij het MMT, voorzichtig vandaag/vannacht en iedereen een gezond 2016 gewenst.’
Vele vrienden wensten Jaap, in hun reactie, een goede en veilige dienst tijdens de vaak onrustige jaarwisseling.
Het liep in de vroege avond allemaal wat anders:
Tegen 18.00 uur wilde de vrouw van Jaap, in hun woning aan de Peerdewask, een lekkere zelfgemaakte lasagne in de voorverwarmde oven zetten. Bij opening van de ovendeur sloegen haar echter vlammen tegemoet, veroorzaakt door een zak met oliebollen die het hele voorverwarmingsproces al in de oven stond, oeps, vergeten!!
Selina sloeg de ovendeur weer dicht, was zo slim om direct de hoofdzekering in de elektriciteitkast uit te schakelen, belde de brandweer, man Jaap en bracht de kids naar de buren in afwachting van de komst van de hulpdiensten.
Nooit eerder vlogen de wagens van de brandweer Winsum zo snel over de vermaledijde drempels op de Meeden.
Nooit reed Jaap zo snel van zijn werk naar huis. In de snelste auto van de dienst arriveerde Jaap maar een aantal minuten na zijn collega-brandweerlieden bij zijn huis om Selina en de kinderen bij te staan bij het verlies van de oliebollen.
Na inspectie constateerde de brandweer dat de zak met oliebollen uitgebrand was en er verder geen gevaar was.
Nog even wat klappen op de schouders van collega’s, zoen van vrouw en kinderen, en Jaap verdween met zijn collega’s in de snelle bak richting Groningen, de mannen en vrouwen van brandweer Winsum reden opgelucht richting kazerne en een aanwezige regelde snel een nieuwe zak oliebollen voor Selina en de kinderen.
De rust keerde terug op de Peerdewask en een mooi verhaal blijft en zal het echtpaar W. zeker nog jaren achtervolgen.

 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen