Besluiten van burgemeester en wethouders van 5 januari 2016

Foto: Gemeente Winsum

Opdracht ondersteuning uitvoering begraafbeleid

Het college gunt de opdracht voor ondersteuning bij de uitvoering van het begraafbeleid aan bureau Kybys. Omdat Kybys nauw betrokken is geweest bij de evaluatie van het begraafbeleid en daardoor veel kennis heeft van de Winsumse situatie, wijkt het college af van het gemeentelijk inkoop- en aanbestedingsbeleid.

Op 8 december 2015 heeft de gemeenteraad nieuw begraafbeleid vastgesteld. Kybys gaat ondersteuning bieden bij de kartering van de 8 begraafplaatsen in de gemeente, bij de administratieve inventarisatie van de begraafplaatsen en bij de opstelling van een ruimingsprotocol. Meer informatie over het begraafbeleid.

Continueren toezicht calamiteiten en geweld in Wmo-proces

Het college continueert in 2016 de samenwerking met de 22 andere gemeenten in de provincie Groningen op het gebied van toezicht op meldingen van calamiteiten in het Wmo-proces. Het gaat om calamiteiten die geleid hebben tot ernstige schadelijke gevolgen voor een cliĆ«nt. Een door het college van de gemeente Groningen aan te wijzen “toezichthouder calamiteiten en geweld” gaat de toezichthoudende taken in 2016 uitvoeren.

Wet educatie beroepsonderwijs 2016

Het college neemt kennis van de wijziging ten aanzien van de inkoop van educatievoorzieningen. De Wet Educatie beroepsonderwijs regelt het aanbod aan cursussen Nederlandse taal en rekenen voor laaggeletterden, analfabeten en vrijwillige inburgeraars. De gewijzigde wet voorziet in gemeentelijke samenwerking op regionaal niveau en geeft de gemeenten meer vrijheid bij het samenstellen van het onderwijsaanbod voor genoemde doelgroepen. 27 gemeenten in Groningen en Noord-Drenthe werken samen aan het regionale educatiebeleid; contactgemeente Groningen krijgt een coƶrdinerende rol. Voor Winsum, Bedum, De Marne en Eemsmond is een Regionaal Educatief Plan voor 2016 opgesteld.

Cookieinstellingen