Station Winsum: lift vervangen door helling ?

Vanuit de regionale pers werd vanmorgen het volgende bericht getwitterd: PRIMEUR uit het Winsumse vandaag in #Ommelander Courant: Lift op station wordt vervangen door hellingbaan.

WinsumNieuws nam allereerst contact op met René Vegter, persvoorlichter bij Prorail. Deze was niet op de hoogte van een besluit.

Dan maar even bellen met Rob Higler van VN Panel Winsum. Hij gaf aan het  nieuws vanochtend ook  op twitter te hebben gelezen en liet weten blij te zijn, maar had daarbij nog wel de vraag: ”Hoe komen we de overbruggende periode door? 2018 is nog ver weg.”

Reina de Lange van SPG, Platform voor mensen met een beperking en/of chronische ziekte, is heel blij met de plannen van Prorail: “Vorig jaar heeft SPG-Winsum plannen ingediend bij Prorail, inclusief schetsen hoe een helling gelegd zou kunnen worden.”

station helling
Schets SPG

“Dat Prorail nu bekend gemaakt heeft dat de krakkemikkige en vandaalgevoelige lift vervangen gaat worden door een hellingbaan, is zeer goed nieuws. Wij zijn erg blij met dit besluit. Dat we nog tot 2018 moeten wachten is jammer, maar er zit eindelijk schot in de zaak.”

Wethouder Hoekzema toonde zich verrast door het Twitterbericht.

Hoekzema: “Het klopt dat de gemeente al een tijdje overleg voert met Prorail over de problemen die zich constant voordoen met de lift.”

De lift: vaak defect
De lift: vaak defect

” Veel mensen met een beperking ondervinden grote hinder wanneer de lift weer eens stuk is. Het bericht van de journalist van de OC verrast me wel. Er zijn inderdaad wel schetsen gemaakt en er ligt een plan, maar er is, voor zover mij bekend, nog geen besluit genomen. Er is veel geld nodig om de aanpassing te verwezenlijken en de directie van Prorail neemt daar pas juni/juli een besluit over. Natuurlijk staat de gemeente van ganser harte achter het voorstel, maar het is te prematuur om te zeggen dat het ook daadwerkelijk doorgaat”, aldus de wethouder.

 

Cookieinstellingen