Sanne Meijer lanceert website over Groninger geschiedenis en cultuur

Foto: Sanne Meijer

Sanne Meijer, van wie op WinsumNieuws al een paar prachtige verhalen over ‘verdwenen dorpen’ waren te lezen, heeft onlangs een website over Groningen gelanceerd. Op de site van de 22-jarige studente aan de Rijksuniversiteit Groningen zullen verrassende verhalen verschijnen over de schoonheid van de Groninger natuur, maar ook over de woelige Groninger geschiedenis en de intrigerende cultuur van deze provincie.

‘Sanne Meijer Onderweg’ begon als een persoonlijke weblog. In de zomer van 2013 leidde een bezoek aan een bijzonder kerkje in het Groningse landschap tot het schrijven van het eerste artikel, dat vervolgens gepubliceerd werd op een blogspot-account met de naam ‘Sanne Meijer Onderweg’.

Aangemoedigd door de positieve reacties, volgden steeds meer fietstochten door Groningen en groeide de hoeveelheid daaruit voortvloeiende verhalen. Een deel van deze blogartikelen werd tevens gepubliceerd in regionale kranten, zoals het de verhalenserie ‘Langs het Boterdiep’.

Anno 2016 zijn de lezersaantallen zodanig gegroeid dat ‘Sanne Meijer Onderweg’ is verhuisd naar een eigen website. Op deze website zullen regelmatig artikelen verschijnen over fietstochten door de Ommelanden, zoals Sanne’s zoektocht naar verdwenen Groningse dorpen. En wat te denken van de rubrieken over historische foto’s, de verhaaltjes over gekke Groningers en de artikelen over Groninger folklore. Zo is er nog veel meer te ontdekken op de site.

Het doel van de website is om de lezer mee te nemen op een ontdekkingsreis door Groningen, op zoek naar verborgen plekjes en bijzondere verhalen. ‘Sanne Meijer Onderweg’ wil laten zien dat je niet ver hoeft te reizen om plaatsen en verhalen te vinden die je zullen verwonderen. Deze website wil Groningers bekend maken met de pracht van hun eigen provincie. Maar het wil ook niet-Groningers laten zien dat Groningen zal verrassen – en zeker een bezoekje waard is.

Voor de site van Sanne Meijer klik hier.

Reacties