Let op je vaarsnelheid

Foto: Archief WinsumNieuws

Nu het vaarseizoen weer begonnen is, komen ook de eerste klachten over te snel varende boten alweer binnen. Naast kapotte rietkragen, omhoog zwiepende watervogels en hun nesten ondervinden ook woonbooteigenaren veel hinder van de golven die te snel varen veroorzaken.

Vanmorgen kregen we het volgende bericht binnen:

“Hallo WinsumNieuws, mijn opa ergert zich dood aan alle bootjes die te hard langs de woonboten varen. De politie doet hier helaas niets. Veel mensen die met hun bootjes langs de woonboten varen begrijpen niet dat het voor bewoners van de woonboten zeer vervelend en storend is als hier zo hard langs gevaren wordt. Het is niet alleen vervelend omdat de boot dan zo begint te schommelen, maar ook voor de steigers die bij/om de boot heen liggen is het erg schadelijk. Door de golven van deze bootjes gaan namelijk ook de steigers kapot.”

Het lijkt ons een redelijke klacht en de oplossing is eenvoudig, ga je varen en wil je de gashendel helemaal opendraaien, doe dat dan niet in de buurt van woonboten, nesten, watervogels, vissers of zwemmers.

Los dit gezamenlijk op, zodat de waterpolitie niet handelend hoeft op te treden.

Cookieinstellingen