Eindexamenblog van Mette (1)

De examens zijn weer begonnen en voor de leerlingen is dat weer een spannende tijd. WinsumNieuws heeft een leerlinge bereid gevonden om onder pseudoniem verslag uit te brengen van haar examentijd. Hieronder de eerste bijdrage van Mette.

Vandaag was het eindelijk zover: EXAMEN!!!

Wie verzint nou dat je examen begint op vrijdag de dertiende.  Ik ben niet bijgelovig, maar toch… Gisteravond toch maar voor de zekerheid de zwarte kat van de buren weggejaagd.

Vanochtend was de kat gelukkig nog in geen velden of wegen te zien en op weg naar school (Mavo CSG Winsum) ben ik maar niet onder de ladder doorgefietst die halverwege de Havenstraat stond.

Het examen Frans was vanmiddag om half 2. Onze lerares, mevrouw Dokter, was er zelf niet bij. Ze moest op excursie naar Duitsland. Best raar voor een lerares Frans. Maar ze had wel aan ons gedacht.  Meneer Koens deelde, namens mevrouw Dokter, tiny Tony’s uit (zie foto).

IMG-20160513-WA0006

Heerlijke chocola voor als je hersenen tijdelijk stoppen met werken, volgens meneer Drijfhout. Na een uurtje heb ik het chocolaatje lekker opgegeten, mijn hersenen werden gelijk weer actief, ze wilden alleen meer chocola en minder Frans .

We moesten ons door 15 teksten Frans heen werken, best veel!

IMG-20160513-WA0005

De onderwerpen waren heel verschillend en uiteraard gingen ze over: “Du pain, du vin et du….”. andere onderwerpen waren een of ander kasteel in Versailles, giraffes, paarden, iets over mode, de 2CV (die van Bram Roggeveld stond tijdens de dag van de Franse taal nog bij ons op het schoolplein), schoenen, Facebook en nog veel meer. Ik denk dat ik het examen wel goed heb gemaakt, een 6 ½  moet wel lukken.

Volgende week wordt het pas echt druk. Dinsdag heb ik 2 examens: handvaardigheid en Nederlands. Zucht!!!

Tot dinsdag en veel liefs,

Mette

Cookieinstellingen