Kloets Kiekje (4)

Dit keer stuurde Ronald van der Kloet voor zijn rubriek ‘Kloets Kiekje’ een prachtige nachtfoto van het Boogplein.

Het Boogplein

Kloet mei

Het Boogplein ligt midden in het winkelhart van het dorp Winsum. Het is belangrijk dat deze plek een goede invulling krijgt, juist omdat het zo centraal in het dorp ligt. De huidige vastgoedmarkt voor winkelruimte maakt de ontwikkeling niet eenvoudig. Het project Boogplein maakte een nieuwe start.

Niet één grootschalige publiekstrekker

Twee ondernemers uit Winsum, Suzan Wierenga en Dimitri Sennema hebben eind 2015 de mogelijkheden bekeken om de LIDL naar Winsum te halen. Dit bleek niet haalbaar. Hierna is er nog een aantal andere gesprekken gevoerd met een aantal marktpartijen. Hieruit kan worden geconcludeerd dat van de negen benaderde marktpartijen er een aantal niet geïnteresseerd zijn, maar een aantal het Boogplein wel een interessante locatie vinden.

Eerste schetsen

De gemeenteraad heeft in oktober 2015 besloten om naast het onderzoek naar een grootschalige publiekstrekker ook een kleinschaliger plan voor te bereiden. Mocht de andere invulling van Suzan Wierenga en Dimitri Sennema niet tot succes leiden, dan wordt bekeken hoe een combinatie van (kleinere) winkels, wonen, recreatie en toerisme op het Boogplein kan komen.

Nieuwe bestrating

Inmiddels is de bestrating op het deel van het Boogplein, naast de voormalige VVV vernieuwd. Op die plek liggen dezelfde rode stenen als waaruit de Hoofdstraat bestaat. De rode stenen zijn  herbruikbaar en kunnen bij toekomstige plannen voor het Boogplein opnieuw gelegd worden. Ongeveer 35 auto’s kunnen goed parkeren op dit nieuw ingerichte deel.

 

Info Boogplein: Gemeente Winsum

Cookieinstellingen