Hunsingo ook in allerlaatste wedstrijd onderuit

Hunsingo heeft ook zijn laatste wedstrijd niet kunnen afsluiten met 1 of 3 punten. Wildervank, nog spelend voor de derde periode, was te goed voor de Winsumers en wonnen met ‘slechts’ 4-0. Hierdoor eindigde het team van trainer Henry Kramer, die volgend jaar nieuwbakken derdeklasser SVZ onder z’n hoede heeft, als laatste in 3C met slechts 4 puntjes.

Hoewel Wildervank vanaf het begin liet zien voor de winst te gaan, was het Hunsingo dat in de derde minuut al bijna op voorsprong kwam. Laurens Groeneveld werd diep gestuurd en kon, mede door een misverstand tussen een verdediger en de doelman van Wildervank, nog net de bal over de doelman lobben. Helaas verdween de bal ook net over het doel.

Hierna was het Wildervank dat de klok sloeg. Zo was het na 7 minuten de snelle Ewout Wolf, dei over de linkerkant goed doorkwam en maar net voorlangs schoot. En drie minuten later had Hunsingo geluk toen Nick Kamst een afgeslagen voorzet controleerde, snoeihard uithaalde, maar z’n inzet op de paal uiteen zag spatten.

Na ruim een kwartier was het dan wel raak voor de gasten. Het was wederom Ewout Wolf die op snelheid werd gelanceerd. Nu was Ricardo de Wit nog in de buurt, die de aanvaller van Wildervank goed aan de buitenkant hield. Echter, doelman Rozema kwam onnodig uit z’n goal en maakte het Wolf heel makkelijk. Deze liet met een simpel tikkie beide Winsumers kansloos, 0-1.

Waar Rozema bij de 0-1 dan in de fout ging, was hij verder uitstekend bezig. Zo kwam hij in drie 1tegen1-situaties als winnaar uit de bus en hield hij z’n team in de wedstrijd. Tot aan de 43ste minuut. Martijn Lieben haalde in de ‘zestien’ doeltreffend uit in de verre hoek, 0-2.

De thuisploeg kreeg daarop nog een gigantische mogelijkheid op 2-1. Na een hoekschop van Laurens Groeneveld verdween de bal via de Wildervank-verdediging in de voeten van Paul Wit, die de bal direct weer voor het doel gooide. Deze viel precies voor de voeten van de geheel vrijstaande Erik Magnin. Op vijf meter van het doel wist de Hunsingo-captain echter niets goeds te doen met dit buitenkansje, zodat er met 0-2 werd gerust.

Na de thee was de eerste kans weer voor Hunsingo. Net als in de eerste helft was het Laurens Groeneveld die de mogelijkheid kreeg, maar dit keer was het doelman Michel Bakker, die zich voor de bal gooide.

Vanuit de tegenaanval was het wel Wildervank dat scoorde. Het was Vincent van Marle, diemaar eens een poging van buiten het strafschopgebied waagde. Tot zijn eigen verbazing zag hij zijn inzet tussen alles en iedereen in het doel hobbelen, 0-3.

Zeven minuten na rust werd het ook 0-4 en leek een grote afstraffing in de maak. Wederom was Van Marle de doelpuntenmaker, nu na een prachtige combinatie met Ewout Wolf.

Wildervank bleef de betere ploeg, kreeg kansen, maar de echte drive was weg toen bekend werd dat Velocitas op voorsprong stond bij GSAVV Forward. Bij winst van ‘Velo’ zouden de Oost-Groningers alsnog naast de periodetitel grijpen.

Wildervank wist in de tweede helft nog één keer het net te vinden, maar een doelpunt werd het niet, aangezien het vanuit buitenspelpositie gebeurde. Ook kregen de gasten nog een paar kansen, maar ontbrak de scherpte in de afwerking of bleek doelman Rosema een sta in de weg.

Hunsingo bewaarde het mooiste van de wedstrijd tot de slotseconden. Met een aanval over vele schijven werd Wildervank zoek gespeeld. De eindpass op de vrijstaande Rowan Kostwinder was ook goed, waarna de spits in zijn gedachten waarschijnlijk al ‘de laatste goal in de clubgeschiedenis van Hunsingo’ maakte. De assistent-scheidsrechter gooide echter roet in het eten door de vlag omhoog te gooien; buitenspel. Sneu voor Hunsingo, dat zeker een goaltje verdiende vandaag. Ook sneu voor Kostwinder, die zich met de goal onsterfelijk had gemaakt. Tot grote opluchting van zijn ‘vrienden’ langs de kant gebeurde dit niet en bleef het 0-4.

4de klasse

Hunsingo verloor dus, net als Viboa gisteren, ook zijn laatste wedstrijd in de competitie en als vereniging. Het enige verschil is dat Viboa niet is gedegradeerd en er voor heeft gezorgd dat vv Winsum het komend seizoen op zaterdag in ieder geval weer in de eerste klasse uitkomt. Op zondag zal dat, na de degradatie, een stapje lager zijn in de vierde klasse.