Rijschool OpWeg op de weg met “schone” auto

Bij het 12,5-jarig jubileum van rijschool OpWeg in Winsum blikte eigenaar/instructeur Erwin Hollaar niet alleen terug in de jaren, maar keek ook hoe sommige dingen anders/beter konden.

Een artikel op WinsumNieuws over GroenGas in Winsum (okt. 2015) bracht hem op het idee om minder te gaan vervuilen tijdens de rijlessen.

Keuze

Een hybride-lesauto viel af, omdat die alleen met automaat geleverd wordt, dus werden er proefritten gemaakt in een VW Golf op aardgas. De VW Golf wordt af fabriek geleverd als auto op aardgas, maar rijdt net zo goed op Biogas/Groengas/OrangeGas. De auto beviel tijdens het proefrijden zo goed dat Hollaar besloot om daarmee te gaan lessen. Ook door leerlingen zijn de auto en de achterliggende gedachte ook erg goed ontvangen.

Lesauto

De nieuwe lesauto is veel stiller en de koppeling is veel lichter te bedienen, waardoor de auto veel minder vaak afslaat dan de vorige, de TDI. Ook trekt de nieuwe veel vlotter op.

Erwin Hollaar maakte als eerste en tot nu toe de enige in Noord-Nederland de keuze om, samen met OrangeGas, rijles op GroenGas te promoten.

opweg2

Milieu

De lesauto van rijschool OpWeg heeft minstens 90% minder CO2 uitstoot, veel minder fijnstof en NOx dan bij diesel of benzine.

Biogas

Op biogas rijden is de schoonste manier van autorijden. Biogas komt vrij bij rioolwaterzuivering, mestvergisting en afvalwerking en ook bij de Suikerunie in Hoogkerk. Het is een zeer duurzame brandstof, het is immers geen fossiele brandstof.

Erwin Hollaar: “Ik hoop dat leerlingen zo enthousiast raken door het rijden op biogas dat ze later zelf ook deze keuze gaan maken en benzine- en dieselauto’s laten staan.”

Cookieinstellingen