Zorgt herstel Ezinger Nieuwe Streek voor meer onveiligheid?

Foto: Johannes Funk

Komen er ook snelheid vertragende maatregelen aan de Nieuwe Streek in Ezinge?

Dat vragen de bewoners van de doorgaande weg door het dorp zich af.
Vanaf maandag zijn er wegwerkzaamheden aan de Nieuwe Streek. De weg wordt opnieuw geasfalteerd. Het wordt een prachtig wegdek. Echter bewoners aan de weg maken zich zorgen over de veiligheid. Ze vinden het een levensgevaarlijke weg en vrezen voor een nog ergere racebaan voor de deur.

‘Het is echt vakwerk hoor, wat de werkers doen, maar wij zijn bang dat deze weg nog gruwelijker wordt’, zegt bewoner Johannes Funk.

Hij vindt dit typisch een onderwerp voor de vereniging Dorpsbelangen, maar klaarblijkelijk wordt er niets mee gedaan. ‘Burgers in Ezinge hebben het niet zo op deze neuzelaars, er is geen homogeniteit waardoor er geen daadkracht is. De opkomst van de ledenvergadering spreekt boekdelen.’
nieuwe streek
Funk is niet de enige die zich zorgen maakt. Veel bewoners aan de weg zijn verontrust en bang dat er straks nog harder gereden gaat worden.

De Nieuwe Streek / Mentaweg is gestremd vanaf 4 juli t/m 13 juli. Er is een omleiding via het Aduarderdiep/N983.

Op 4 en 5 juli is de oude asfaltlaag verwijderd waarna op 7 en 8 juli nieuw asfalt is aangebracht. De weg was op die dagen volledig afgesloten m.u.v. fietsers en voetgangers. Overige dagen is beperkt bestemmingsverkeer mogelijk. De dorpskern van Ezinge is bereikbaar via de Van Swinderenweg.

Het ziet er vooralsnog niet naar uit dat er snelheid vertragende maatregelen getroffen worden.

Door: Monique Messchendorp
Cookieinstellingen