Sauwerd gul voor dakloze kinderen

Voor het derde opeenvolgende jaar werd vrijdag de Nacht zonder Dak in Sauwerd georganiseerd. Sportpark De Lange Twee was het toneel van ‘dakloze’ jongeren, die de nacht in zelfgemaakte slaapplekken van dozen en plastic doorbrachten.

Met de actie, waaraan 25 jongeren deelnamen, werd aandacht gevraagd en geld ingezameld voor straatkinderen in Mumbai, voor wie deze manier van de nacht doorbrengen de gewoonste zaak van de wereld is. Helaas.

De actie Nacht zonder Dak is een initiatief van Tear, een landelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie. De opbrengst van deze actie gaat naar straatarme kinderen in het Indiase Mumbai. Met het geld hoopt men door middel van voorlichting, begeleiding en onderwijs te kunnen helpen aan een betere toekomst.

De deelnemers hebben zich allemaal laten sponsoren en daarnaast heeft de plaatselijke organisatie nog diverse acties georganiseerd, waaronder een flessenactie en op de avond zelf een NzD-pubquiz.

IMG_7809

Waar in de voorgaande edities €3700,- (2014) en €6800,- (2015) werd ingezameld, staat de teller nu al bijna op €9000, -.

De definitieve opbrengst van Nacht zonder Dak 2016 in Sauwerd wordt binnenkort bekendgemaakt.

Cookieinstellingen