Winsumer loopt Vierdaagse van Nijmegen (slot)

Quinten (14) was één van 50.000 deelnemers dat aan de 100ste Vierdaagse van Nijmegen begon. De jonge Winsumer deed voor de derde keer mee. Hij liep dit jaar dagelijks 30 kilometer met opa Henk Thie, diens broer en kleindochter.

Ze logeerden bij een gezin in Elst, dat ervoor zorgde dat het ze aan niets ontbrak. Het eten en drinken voor onderweg, alsmede de heerlijke avondmaaltijden waren prima verzorgd.

Quinten deelde zijn ervaringen van deze week via WinsumNieuws, waarvoor onze dank. Hij was één van de 42.557 deelnemers die de eindstreep haalden, waarvoor onze felicitaties. Hoe de laatste dag is verlopen kunt u hieronder lezen.

Dag 4 , de laatste dag
Vroeg opgestaan deze laatste dag… weer op tijd gestart.
’s Ochtends vroeg begon de dag niet zo fijn. Na een half uurtje begon het al best hard te regenen.
We waren helemaal nat en ook onze schoenen. Het liep wat minder fijn ,maar we moesten wel door. Na een tijdje werd het weer wat droog. Daar waren we heel erg blij mee.
Op en duur zaten we al weer op de helft. We kwamen in Overasselt. Daar stond ook onze verzorging. Daar hebben we even gezeten en wat droge kleren aan gedaan. Dat was erg fijn en daardoor konden we weer goed doorlopen.
Met droge kleren naar de finish
Met droge kleren naar de finish
De zon kwam er al een beetje door en eenmaal op de dijk werd het erg warm. Water was al weer belangrijk. Het bleef gelukkig droog.
We liepen ,doordat het droog ,was best snel en kwamen dus snel op de Via Gladiola. Daar was het heel erg gezellig en een groot feest. Even voorbij Malden stond onze verzorging nog voor een pauze . Toen konden we mooi door naar de finish ,waar we zelfs de koning nog hebben gezien.
Een mooie geslaagde Vierdaagse van Nijmegen en een prachtige week.
Groeten Quinten
Cookieinstellingen