Yvonne klaar voor Hylmar Diemer open

Zondag a.s. gaat op de banen van TC Winsum weer het Hylmar Diemer Open van start. Een dag eerder dus dan op de affiche staat vermeld. Een foutje, maar wat geeft het. Met (alweer) een record aantal deelnemers (292), die wel de juiste aanvangsdatum hebben doorgekregen, blijkt het tennistoernooi, dat altijd in de laatste week van juli wordt afgewerkt, nog altijd groeiende.

De laatste weken werd het op de 9 banen ’s avonds al wat drukker. De laatste trainingen en oefenpotjes zijn afgewerkt om goed aan het toernooi te kunnen beginnen.

IMG_9609
Training van Jarno Goedhart

In Winsum wordt in poules gespeeld, zodat de spelers vaak minimaal 2 keer de baan op moeten. Dit in tegenstelling tot de meeste andere toernooien, waar het bij een nederlaag direct is afgelopen.

Yvonne Kiers, één van de vele vrijwilligers en zelf ook nog actief op de baan, hierover: “Dit is een sterk punt van het toernooi. Tennissers komen juist daarom graag naar Winsum. Daarnaast is het altijd beregezellig. Zelfs mensen die al uitgeschakeld zijn zie je later in de week weer langs de baan.”

De in Meppel geboren en getogen Yvonne kwam via Nijeveen in Bedum terecht. Het gezin Kiers ging tennissen bij GLTB in Groningen, waarna Yvonne een aantal jaren geleden eens wilde kijken bij de tennisvereniging in haar woonplaats. Amper 5 minuten op het complex had ze het al wel gezien. Het voelde niet goed. TC Winsum, waar ze al eens had deelgenomen aan het toernooi en goede herinneringen aan over had gehouden, was daarop een logische stap. Sinds 2009 is ze niet meer weg te denken bij de Winsumer tennisclub. Manlief en kinderen maakten de overstap een paar jaar later.

Als ik donderdagavond de kantine van TC Winsum binnen stap is Yvonne druk bezig met het vullen van de koelkast. Bier, bier en nog eens bier. Een drankje dat de komende week weer veelvuldig genuttigd zal worden. Dit jaar op verzoek van bierliefhebbers naast het vertrouwde Amstel ook Hertog Jan in de verkoop.

IMG_9625
Het bier wordt koel gezet

Woensdag heeft ze al inkopen/bestellingen gedaan. Naast de alcoholische versnaperingen en fris staat het toernooi ook bekend om zijn keuken. Zo zullen de tosti’s ham/kaas en vlammetjes (pittig gekruid gehakt)), broodjes hamburger, lasagne, broodjes gezond (dit jaar op bestelling gemaakt) weer gretig aftrek vinden. Nieuw op het menu dit jaar is de Wrap.

“Je moet eens weer wat anders proberen”, aldus de Bedumse die tussen de werkzaamheden in de kantine en op het terras door deze week ook een balletje slaat tijdens het toernooi. Ze doet mee in de enkel en de mix. “Puur voor de gezelligheid. Het toernooi is minder prestatief dan andere toernooien voor mij.”

Ook  voor de deelnemers lijkt meedoen (lees: aanwezig zijn) in Winsum belangrijker dan winnen. Naast de wedstrijden zijn er nog diverse andere vertrouwde bezigheden op het tenniscomplex, waaronder: de bbq, het klaverjastoernooi, het tiebreak-toernooi en de pub-quiz. Ook treed de TC Winsum Huisband op.

Yvonne kennende is ze een week lang (bijna) 24/7 in de weer op de banen in Winsum. Dat moet toch wel zeer vermoeiend zijn?

Yvonne: “Het toernooi is één grote vakantie voor mij. Ik zie er enorm naar uit. Ik kan genieten van de mensen die plezier hebben. Zelf een balletje slaan, mijn man en kinderen bij me die ook meedoen en samen met leuke mensen iets tot een goed einde brengen. Daar krijg je energie van. Tijdens deze week heb ik geen last. De vermoeidheid komt achteraf pas. Maar als je er dan op terugkijkt is het de moeite wel weer waard geweest.”

IMG_9601

Zondag om half 11 zullen de eerste partijen worden gespeeld. KLIK HIER hier voor het programma van zondag.

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen