‘De Hoeksteen’ in de verbouw

Foto: reliwiki.nl

Het kerkgebouw van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt in Sauwerd, De Hoeksteen aan de Oude Winsumerstraatweg, wordt de komende maanden grondig verbouwd en gemoderniseerd.

Aanleiding voor de grote ingreep is de noodzakelijke vervanging van de vloer die is aangetast door betonrot. Omdat dit al een forse ingreep is waarvoor een groot deel van het kerkgebouw leeg moet worden gehaald, is het plan opgevat om dan ook direct maar een grote renovatie door te voeren. Zo wordt de tussenmuur tussen de hal en de kerkzaal verwijderd om een opener en meer flexibel gebouw te krijgen. Verder worden de keuken en de toiletgroepen volledig vernieuwd en komt er een nieuw liturgisch centrum. De donkere kleuren worden licht gemaakt zodat het gebouw een fris en modernere uitstraling krijgt.

Ook is er aandacht voor verduurzaming. De vloer wordt volledig geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming en alle verlichting wordt vervangen door LED.

In verband met de verbouw worden de kerkdiensten vanaf zondag 21 augustus gehouden in het kerkgebouw van de Protestantse Gemeente aan de Kerkstraat 11 in Sauwerd. De tijden van diensten wisselen en zijn te vinden op www.gkvdehoeksteen.nl/kerkdiensten De planning is dat de verbouw medio december klaar moet zijn.

Cookieinstellingen