Bijzonder bezoek na voorval 16 jaar geleden

Foto: Johan vd Beek
Zestien jaar geleden reed Johan van de Beek met zijn kaasbus van Bedum in de richting van Onderdendam. Het was de eerste dag dat Johan in zijn bus reed, alles was piekfijn voor elkaar, brandschoon en hij genoot van zijn aanwinst.
Plotseling zag de altijd vrolijke en vriendelijke Johan een man in de berm zitten die hevig bloedde. Naast de zwaargewonde man lag een racefiets.
Snel overwoog Johan een aantal opties, maar wie hem een beetje kent, weet dat hij het enig goede deed, hij stopte om zich over de gewonde man te ontfermen.
“De wonden in het gezicht van de man waren vreselijk” aldus Johan “het leek wel een horrorfilm.”
Uit zijn bak haalde Johan schone theedoeken en verleende eerste hulp. Vervolgens bracht hij de onfortuinlijke wielrenner naar een huisarts in Bedum, die de man verder hielp.
“Het was vreselijk, ik zat onder het bloed en was enorm geschrokken. De vrouw van de man vertelde dat hij een proefrit aan het maken was op een racefiets die hij wilde gaan kopen. Toen hij even een sprintje wilde trekken ging hij onderuit door de steentjes van de net geasfalteerde weg.”
Een paar dagen na het ongeluk heeft Johan nog telefonisch contact met de wielrenner, daarna niet meer.
Nu, zestien jaar later heeft Johan geen bus meer, maar een prachtige winkel in de Hoofdstraat Obergum (Kaas-Notenhuys Winsum)Assorti+.
Vorige week zaterdag stond hij achter de toonbank toen er een echtpaar binnen kwam. De man liep direct naar hem toe en vroeg:”Ben jij die jongen die zestien jaar geleden een gewonde wielrenner hielp bij Onderdendam, die wielrenner was ik.”
De heer Dalstra, de wielrenner van toen, had een foto van Johan in de Ommelander Courant gezien en hem herkend. Al zestien jaar had hij zijn hulp van toen willen bedanken en nu was hij met zijn vrouw naar Winsum gereden om de daad bij de gedachte te voegen.
Het werd een emotioneel en hartelijk gesprek, de heer Dalstra was Johan erg dankbaar voor zijn hulp destijds.
Johan van de Beek spreekt op zijn Facebookpagina van een bijzonder moment en dat zijn, gezien de reacties, heel veel mensen met hem eens.
Cookieinstellingen