Ezinger ondernemer krijgt oldtimerbokaal in de Harz

Foto: Monique Messchendorp

Met een oude omgebouwde Scania uit 1956 door het Harzgebergte. Dat deed ondernemer Jan Doornbosch uit Ezinge. En het leverde hem, bij toeval, een bokaal op tijdens de oldtimertreffen in de voormalige Oost Duitse plaats Dankerode.

‘Mooi man, een beetje rondtoeren met de oude vrachtwagen. Dan gebruik je ‘m tenminste nog’, vertelt hij rustig. Meerdere keren was hij met zijn trots in de Harz. Van de Brocken richting Bad Sascha, Stolberg en uiteindelijk in Dankerode. De voormalig DDR-plaats is gemoedelijk. De tijd lijkt er veertig jaar hebben stilgestaan.

‘Ik ben hier twee jaar geleden ook geweest, en dat beviel me goed. De campingbeheerder, Heinz Ludwig, is erg vriendelijk.’ Camping Panoramablick in Dankerode is een SVR-camping en krijgt vele Nederlanders op bezoek. Doornbosch is er blijven plakken omdat er vorig weekend oldtimertreffen waren. ‘Heinz zei al “je kunt er zo tussen gaan staan met je Scania”‘, zegt Doornbosch lachend. Zo gezegd, zo gedaan. En het leverde hem een heuse beker op.

doornbosch

Terwijl hij de oude tractoren, auto’s en bromfietsen liep te bewonderen, kwam er een kleine dorpeling op hem af. ‘Du bekomst ein becher.’ Verbaast en bescheiden stond hij uiteindelijk te midden van de mensen uit het dorp. Jan Doornbosch was met zijn oldtimer Scania Vabis 36 uit 1956 van ver gekomen. Zo ver dat hij daarvoor werd beloond. Ontroerd en verlegen nam hij de beker in ontvangst.

Omgeven door bossen , velden , meren en vijvers in de Harz is het comfort – camping ” panorama ” Met een breed scala aan attracties en dingen te doen, kunt u de omgeving verkennen of gewoon ontspannen. Sinds 1913 is het bedrijf in handen van de familie. De vriendelijke sfeer en onze gastvrijheid gecombineerd met de goede keuken staat er borg voor dat u zich bij ons thuis voelt. In de omgeving bevinden zich talloze bezienswaardigheden, maar u kunt natuurlijk ook gewoon uitwaaien. Wie liever midden in de natuur zijn vakantie doorbrengt komt volledig aan zijn trekken op onze “Komfort Camping”. Onze ideaal gelegen camping heeft 40 staanplaatsen. Iedere staanplaats heeft een eigen douche, toilet en wastafel. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en hopen u snel te mogen ontmoeten.

Bekijk de website van Panoramablick Dankerode: http://www.camping-ludwig.de

 

Door Monique Messchendorp MarneNieuws

Reacties

Cookieinstellingen